Eşec la Arad împotriva liderului: UTA - Farul 0-1
24.02.2023

UTA a cedat cu 0-1 împotriva Farului Constanța în etapa 27 din Superligă. Adrian Mazilu a înscris singurul gol al partidei în minutul 60, cu un şut din 13 metri după o acțiune în partea dreaptă.

"Roş-albii" au făcut faţă fără probleme liderului în prima repriză, încheiată cu scor alb. Chiar dacă Farul a dominat posesia, ocaziile mai mari au aparținut arădenilor: Roger a tras în Aioani în minutul 4 din poziție bună, şutul lui Anton din minutul 33 a fost blocat de Sîrbu, iar în prelungirile primei părţi, Chindriș a trimis peste poartă cu o lovitură de cap din 6 metri. La cealaltă poartă, Balauru a avut o intervenție excelentă la şutul bun trimis de Grameni din 14 metri.

Prima fază importantă a reprizei secunde a avut loc în minutul 59. Rareş Pop a scăpat spre poarta Farului, Nedelcu l-a faultat din spate, iar utiştii au acuzat o poziție de ultim apărător şi, implicit, un cartonaş roşu. Arbitrul Szabolcs Kovacs nu a fost de acord şi a acordat doar un galben, iar lovitura liberă a rămas, de asemenea, fără rezultat. După doar un minut, oaspeții au deschis scorul: Mazilu a scăpat în partea dreaptă, l-a depăşit pe Benga şi a intrat în careu, după care l-a învins pe Balauru cu un şut la colțul lung din 13 metri. În ultima jumătate de oră, "roş-albii" au căutat în zadar egalarea. Arădenii nu au reuşit să îşi creeze ocazii mari, cu excepția unui şut al lui Benga din prelungiri, deviat în corner de un fundaş advers.

Scor final 0-1 şi utiştii rămân în zona retrogradării, iar în etapa viitoare vor juca la Cluj, împotriva campioanei CFR. Partida de pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" se va disputa joi, de la ora 17. 

Formații:

  • UTABalauru -Benzar (Vukcevic 14), Chindriş, Benga , Abeid – Batha (Cascini 64), Anton – Pop, Ubbink (Barbosa 64), Roger (Otele 46) – Milosevic (Postolachi 78).  Rezerve neutilizate: Kucher – Erico, Hoxhallari, Paşcalău.  Antrenor: Laszlo Balint

  • FarulAioani – Artean, Larie , M. Popescu, – Sîrbu (Kiki 55), Nedelcu, Grameni (Casap 82), Borza (Boli 71) – Alibec, Munteanu (Morar 71), Sali (Mazilu 55)  Rezerve neutilizate: Buzbuchi – Baravykas, Doukoure, Mateus.  Antrenor: Gheorghe Hagi

  • Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei) - Ciprian Danșa (Satu Mare), Adrian Popescu (Craiova) - Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) / VAR: Cătălin Popa (Pitești), Gabriel Stroe (Pitești)