Eşec în primul meci al sezonului: Baschet Arad - Universitatea Cluj-Napoca 55-68
02.11.2020

Astăzi s-a desfăşurat primul meci oficial de baschet jucat în România după aproape opt luni de pauză cauzată de pandemia de COVID-19. În Grupa B a Cupei României, ediţia 2020-2021. Baschet Arad a debutat cu stângul în noul sezon, după un ultim sfert unde “galben-albastrele” au marcat doar şase puncte în confruntarea cu U Cluj.

Arena de Baschet din Bucureşti a oferit un duel echilibrat în prima parte, unde lipsa jocurilor oficiale s-a resimţit drastic în evoluţia combatantelor din această după-amiază. În formula de start gândită de sârbul Bogdan Bulj şi-a făcut loc doar o singură noutate făţă de precedentul sezon: Hadzovic - Fodor - Armanu - Ardelean – Karakasevic.

Partida a consemnat o premieră în baschetul românesc și anume folosirea arbitrajului video. Oficialii întâlnirii au întors decizia după ce au consultat imaginile oferite de sistemul Keemotion. Inițial aceștia au dictat greșeală anti-sportivă la faultul comis de Andreea Fleșer asupra lui Brankica Hadzovic, însă după ce au consultat imaginile video au revenit asupra deciziei inițiale, considerând că intrarea lui Fleșer a fost un fault de joc.

După un început mai bun (5-1 în minutul 3), formaţia arădeană a cedat conducerea pe tabelă, iar adversarele au încheiat primul sfert în avantaj, 17-11. Până la pauza mare, jocul arădencelor a început să funcţioneze în atac şi au reuşit să întoarcă balanţa de pe tabelă în favoarea lor, scor 39-38. Ecartul de puncte s-a mărit şi mai mult în debutul sfertului 3, iar în minutul 36:30 al partidei s-a înregistrat şi cea mai mare difirenţă de puncte (44-36). De aici, ceva s-a rupt în evoluţia formaţiei antrenate de Bogdan Bulj. Pe fondul unei prestaţii dezamăgitoare pe faza ofensivă, Baschet Arad a mai izbutit să marcheze până la finalul meciului doar 11 puncte, timp în care a primit nu mai puţin de 32 de puncte. S-a terminat 68-55 pentru Universitatea Cluj-Napoca, iar “galben-albastrele” au început noul sezon cu o înfrângere drastică.

Formaţia pregătită de Bogdan Bulj va disputa mâine al doilea joc din prima fază a Cupei României. De la ora 16, arădencele vor întâlni Phoenix Constanţa.

FCC Baschet Arad – Universitatea Cluj Napoca 55-68. Pe sferturi: 11-17, 19-15, 19-16, 6-20.

Marcatoare:

Arad: Hadzovic 13 puncte, Beadle 12, Fodor 10, Nagy 8, Karakasevic 7, Ardelean 3 şi Armanu 2.

Cluj: Timbilla 19 puncte, Campbell 12, Polacek 12, Uiuiu 10, Chis 5, Fleser 5, Popovici 3 şi Stoica 2.