Eșec în primul amical din Antalya: UTA vs RSC Charleroi 1-4
09.01.2022

UTA a fost învinsă cu 4-1 de RSC Charleroi în primul amical disputat în cantonamentul din Antalya.


Belgienii au deschis scorul în minutul 7: după o acțiune purtată de Benchaib și Bayo, mingea a fost respinsă de Iacob până la Petkevicius, care a trimis cu capul înspre poarta UTA-ei, iar Benga, aflat pe linie, nu a putut evita golul. În minutul 20, Bayo a scăpat singur spre poarta UTA-ei și a fost faultat în careu de Dima. Tot atacantul ivorian a și transformat lovitura de la 11 metri, deși Iacob s-a dus pe direcția șutului. Ubbink și noua achiziție Laukzemis au fost cei mai activi fotbaliști din ofensiva utistă în prima parte, însă arădenii s-au apropiat destul de rar de poarta apărată de Kamara.


Utiștii au început mai bine repriza secundă și au reușit să reducă din diferență în minutul 57, când Miculescu a interceptat excelent un balon în lateral stânga și a centrat perfect pentru Vorobjovas, iar lituanianul, liber în centrul careului, a finalizat simplu pentru 1-2. În minutul 69 însă, același Vorobjovas a fost deposedat la marginea propriului careu de Wasinski, iar fotbalistul de 17 ani l-a învins pe Balauru și a refăcut avantajul de două goluri al belgienilor. 4-1 s-a făcut în minutul 72, când Kayembe i-a furat mingea lui Baravykas în partea dreaptă a defensivei arădene și a centrat pentru Gholizadeh, iar internaționalul iranian a înscris cu un șut pe centrul porții.


La finalul partidei, Laszlo Balint a vorbit despre înfrângerea suferită de „roș-albi”: Singurul lucru pozitiv din acest meci cred că poate fi considerat efortul pe care l-au făcut jucătorii, împotriva unei echipe care ne-a făcut să alergăm, o echipă agresivă, puternică. În rest, nu prea a funcționat nimic. Din punct de vedere tactic, cel puțin pe defensivă, am avut foarte mari probleme. Practic, niște greșeli individuale foarte mari la golurile adversarului a făcut ca scorul să fie cel înregistrat după 90 de minute. Am avut momente bune și în prima repriză, am început bine și repriza a doua. Din păcate, în prima repriză au fost niște greșeli inexplicabile la autogol și penalty din partea unor jucători cu experiență, chiar dacă Dima este tânăr. Am avut și câteva ocazii, din nou fructificăm foarte greu ocaziile pe care ni le creăm. Rămâne să remediem cât se poate de repede ce putem remedia în acest timp scurt. Asta este o problemă, timpul ne presează și iată că aceste meciuri în compania unor adversari puternici evidențiază multe probleme. Suntem departe de nivelul acesta, e nevoie de mult mai multă responsabilitate, e nevoie de mult mai multă dinamică, este nevoie de un joc rapid împotriva unor astfel de echipe. Am suferit, din păcate, și la duelurile unu contra unu, se vede că Charleroi e o echipă cu talie, o echipă cu jucători foarte puternici, sunt foarte multe concluzii de tras după acest meci și, din păcate, prea puține favorabile nouă.” Până acum, arădenii au oficializat un singur transfer, cel al lituanianului Laukzemis, însă în următoarele zile sunt aşteptate şi alte întăriri: "Ideal ar fi fost să facem acest cantonament cu lotul complet, însă, am mai spus-o, negocierile în această perioadă sunt anevoioase... Sperăm ca până marți să sosească alături de echipă și ceilalți doi jucători de atac." a adăugat antrenorul UTA-ei. 


Următorul amical al utiștilor va avea loc miercuri, 12 ianuarie, însă momentan nu se știe ce formație vor înfrunta. Inițial, arădenii ar fi trebuit să dea piept cu maghiarii de la Honved, însă aceștia și-au anulat cantonamentul din cauza unui focar de Covid-19.


Formații:


UTA: Iacob (Balauru 46) - Baravykas (Pătlăgică 80), Benga (Erico 46), Dima (Medjimorec 46), Shlyakov (Mar 80) - Batha (Vorobjovas 46), Passaglia (Isac 46) - Miculescu (Mercioiu 60), Ubbink (Vermeșan 80), Roger - Laukzemis (Dangubic 46). Antrenor: Laszlo Balint


Charleroi: Kamara - Bessile, Ozornwafor, Wasinski, Boukamir, Morioka, Benchaib, Tchatchoua, Gholizadeh, Petkevicius, Bayo. Au mai jucat: Ferraro, Kayembe, Nkuba, Descotte, Lokembo, Lotte. Antrenor: Edward Still