Eșec după o evoluție extrem de ștearsă: FC Botoșani - UTA 1-0
18.03.2022

UTA a făcut, probabil, cel mai slab meci sub comanda lui Ionuț Badea și a fost învinsă cu 1-0 în deplasarea de la Botoșani. Brazilianul Jaja a înscris singurul gol al meciului în minutul 7, când șutul său de la 14 metri a fost deviat de Erico și l-a lăsat fără replică pe Iacob.


Prima repriză a aparținut aproape în totalitate echipei gazdă. După un început de meci în care au pus presiune pe arădeni, jucătorii lui Croitoru au deschis scorul în minutul 7: „roș-albii” nu au reușit să respingă un balon din propriul careu, M. Roman II a întors pentru Jaja, care a tras la poartă, balonul a fost deviat de Erico și l-a păcălit pe Iacob. Utiștii au continuat să facă greșeli în apărare, iar Roman și Tîrcoveanu au ratat ocazii importante pentru FC Botoșani. Singura fază periculoasă la poarta lui Pap în prima parte a fost finalizată cu o lovitură de cap a lui Cardoso, care a trecut mult peste, iar botoșănenii au intrat la pauză cu un avantaj meritat.


Repriza secundă a fost mai echilibrată, însă și cu mai puține ocazii la cele două porți. UTA a ratat egalarea de două ori prin Cardoso, care a trimis pe lângă cu capul la centrarea lui Vukcevic, dar a ratat spațiul porții și cu un șut din 7 metri după o pasă trimisă de Ubbink. Scor final 1-0 și arădenii ratează șansa să se apropie de liderul din play-out.


Ionuț Badea a tras concluziile după eșecul suferit de „roș-albi”: „Din păcate, noi am intrat puțin mai lent în meci, după care am reprins, dar forcingurile care au fost nu au avut finalitatea pe care ne-o doream și așa s-a terminat 1-0. Jucătorii au încercat mai mult după pauză, dar n-am avut situațiile pe care ni le doream, iar atunci când au fost, ele n-au fost fructificate. E un proces, evident. Și eu, ca personalitate, nu am lucrul acesta în ADN, ca la fiecare meci pierdut sau câștigat să am reacții exagerate. Este un proces la care ne-am angrenat cu toții și sperăm să-l ducem cu bine la bun sfârșit.”


Peste două săptămâni, arădenii vor juca, probabil, cel mai facil meci din play-out, pe teren propriu cu „lanterna roșie” Gaz Metan Mediaș.


Formații:

FC Botoșani: Pap – Braun, Haruț, Șeroni, Țigănașu – Papa, Dican, Tîrcoveanu (Florescu 74) – Mailat (Fili 80), Roman II (Grubac 74), Jaja (Tisdell 90). Rezerve neutilizate: M. Contra – Dragu, D. Croitoru, Petkovski, Mateus. Antrenor: Marius Croitoru

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Baravykas (Shlyakov 72) – Ubbink, Batha, Vorobjovas (Matei 72) – Miculescu (Pătlăgică 84), Cardoso (Laukzemis 84), Otele. Rezerve neutilizate: Balauru – Dima, Hrezdac, Cibi, Mercioiu. Antrenor: Ionuț Badea


FOTO: Monitorul de Botoșani