Eșec dramatic pe teren propriu cu „ajutor” din partea arbitrilor: UTA - FC Argeș 1-2
23.01.2021

UTA a pierdut dramatic pe teren propriu, 1-2, contra lui FC Argeş, după un duel dominat aproape în totalitate. Elevii lui Laszlo Balint au reuşit să marcheze primii în minutul 86 prin voleul superb al lui Roger, deşi jucau în inferioritate numerică după eliminarea eronată a lui Benga. Piteştenii au întors însă scorul în doar trei minute, după reuşitele semnate de Palic şi Deslandes.

Arădenii au început mai bine partida şi au avut două şanse importante în primul sfert de oră, însă Greab a intervenit la centrarea lui Rusu, iar Miculescu nu a reuşit să finalizeze o acţiune personală. Mai apoi meciul s-a echilibrat, însă tot utiştii au avut şi ultima ocazie a reprizei: Roger a centrat dintr-un corner, iar Hora a trimis cu capul spre poartă, dar Greab a fost din nou la post.

UTA a rămas în 10 în startul reprizei secunde, când Benga a primit un cartonaş roşu gratuit din partea "centralului" Flueran, cvasi-debutant în Liga 1. Fundașul utist a pierdut o minge la 40 de metri de poartă, după care l-a faultat pe Mediop, însă nu poate fi vorba de postură de ultim apărător, deoarece Erico era aproape de balon. Piteştenii păreau mulţumiţi cu remiza în ciuda omului în plus, dar partida avea să se decidă într-un final de infarct. Utiştii au deschis scorul în minutul 86 prin Roger, care a trimis superb din voleu după un corner executat de Roşu. Oaspeţii au egalat imediat, prin Palic, şi au preluat conducerea două minute mai târziu la lovitura de cap a lui Deslandes, care avea să fie şi ultima fază importantă a meciului.

Antrenorul Laszlo Balint a reacționat după eșecul suferit: E foarte greu să vorbesc, nu găsesc explicații. Este păcat de efortul colectiv, fotbalul oferă astfel de momente paradoxale. Am controlat meciul chiar și în zece oameni, am crezut că putem să câștigăm meciul și în zece oameni. Am reușit să marcăm, apoi au urmat niște greșeli pe care nu mi le pot explica. Se pare că nu scăpăm de blestemul ultimului loc pe acest stadion, situația devine îngrijorătoare pentru mine. Nu reușesc să-mi explic de ce nu reușim să fim consecvenți, de ce nu ne putem păstra concentrarea. A fost ca la copii şi juniori. Au pus mingea la centru şi au marcat. Trebuie să recuperăm punctele, trebuie să ne recuperăm mental. Să ridicăm capul din pământ, să fim bărbaţi şi să înţelegem unde am greşit. Acest blackout ne-a costat”

"Roş-albii" rămân pe locul 9 în urma eşecului, dar ar putea fi depăşiţi de Gaz Metan şi Dinamo, care vor juca duminică. În etapa următoare, UTA se deplasează la Iaşi pentru duelul cu Politehnica. Meciul va avea loc miercuri, 27 ianuarie, de la ora 17:30.