Erico, eroul arădenilor în Ilfov: FC Voluntari - UTA 0-1
19.01.2021

UTA a învins cu 1-0 la Voluntari în partida din etapa 17 din Liga 1. Brazilianul Erico a adus primul succes al arădenilor din 2021 cu golul de la ultima fază a meciului.

După o primă repriză fără ocazii, ilfovenii au avut prima șansă importantă a meciului în minutul 50, când Iacob a respins în corner șutul lui Ricardinho. Antal, intrat la pauză, a fost cel mai activ om al UTA-ei, cu trei ocazii mari la poarta spaniolului Lavin, însă niciuna convertită în gol. De asemenea, arădenii au cerut un penalty la un contact între Antal și goalkeeperul ilfovenilor, însă „centralul” Coza nu l-a acordat. Reușita decisivă a venit la chiar ultima fază a meciului, Benga și Antal au deviat o lovitură de colț executată de Roger, iar Erico da Silva a introdus balonul în plasă din câțiva metri.

„Știam că va fi un meci foarte greu, în aceste condiții, a fost foarte frig. Puteam să marcăm mai devreme, am avut multe șanse, dar până la urmă mă bucur că am marcat în ultima secundă, meritam această victorie, aveam nevoie de aceste puncte pentru a urca în clasament. Bineînțeles că ne gândim la play-off, clasamentul e strâns, trebuie să jucăm bine meci de meci, să fim cât mai sus. Am vorbit cu Roger înainte de meci, i-am spus să mă caute la loviturile de colț, a și făcut-o de două-trei ori însă nu am reușit să marchez, e bine că am făcut-o la ultima fază.” a declarat fundașul brazilian la finalul partidei.

Și antrenorul Laszlo Balint a oferit primele impresii după victoria din județul Ilfov: „Trebuie să-i felicit pe băieți, principalul merit este că am crezut până în ultima secundă, am crezut chiar dacă pe alocuri calitatea jocului nostru a suferit puțin, e foarte important că am obținut cele trei puncte. Pentru noi este o adevărată descătușare această victorie și sper să fie doar un prim pas în tot ceea ce privește parcursul nostru următor, pentru că ne dorim să fim pe o pantă ascendentă în primul rând în ceea ce privește rezultatele. Avem nevoie de rezultate, dar apoi și să creștem ca și joc pentru că asta ne propunem zi după zi și pot să spun că mai avem foarte mult până acolo. E important că ei cred în șansele de play-off și își doresc să devenim din ce în ce mai buni, dar echilibrul care predomină în clasament este extrem de pregnant. Avem nevoie de continuitate în rezultate ca să putem să ne stabilizăm cumva locul în clasament într o zonă puțin mai liniștită. Victoria de astăzi este fantastică din punctul meu de vedere și prin prisma punctelor obținute în clasament, dar și prin prisma moralului și a încrederii în propriile forțe. Astăzi jocul a fost decis de o fază fixă, din păcate și noi în repriza a doua am acordat mult prea multe faze fixe adversarilor. Meritul băieților este că au crezut până în ultima secundă, efectiv am știut că trebuie să vină și un gol, trebuie să ne descătușăm. De pe bancă mi s-a părut că la faza aceea a fost un 11 metri care s-ar fi dat. Poate că 8 din 10 arbitri ar fi dat, dar nu mai contează. Nu-mi place să comentez deciziile arbitrilor, sunt convins că așa a văzut. Important este că am trecut și peste acel moment destul de dificil. Un minut-două băieții au rămas cu faza respectivă întipărită în minte, dar am crezut în victorie și din fericire iată că reușim să ne bucurăm.”

Arădenii urcă pe locul 9 în urma victoriei, la egalitate de puncte cu FC Botoșani și Viitorul, însă cu un golaveraj inferior. În următoarea etapă, roș-albii primesc vizita lui FC Argeș sâmbătă, 23 ianuarie, de la ora 14:45. 

FOTO: Telekom Sport