Mai multe persoane au ajuns, în această perioadă, cu enterocolită la spital, din cauza pepenelui roșu
Medicii ne explica cele 3 posibilități să ajungem la această complicație.
O posibilitate este să mâncăm în cantități foarte mari și având o concentrație foarte ridicată de apă, apare o tulburare diareică funcțională, practic un exces de apă dincolo de capacitatea intestinului de a o absorbi.
A doua posibilitate este reprezentată de contaminarea pepenelui cu bacterii. Acest lucru apare din faptul că, de multe ori, nu spălăm coaja și taiem pepenele cu mâinile murdare .
De asemenea nu este recomandat să facem acel ”dop”, pentru că se realizează în condiții insalubre, neavând garanția că fructul nu a fost contaminat.
A treia posibilitate din care pot să apară enterocolitele este contaminarea pepenelui cu anumite substanțe chimice, exces de pesticide sau alte tipuri de substanțe folosite de producatori pentru a grabi coacerea si pentru a mentine cat mai mult prospetimea fructelor.