Energie electrică la un preţ de aproape zece ori mai mare
25.01.2022

Cel mai mare operator de transport din judeţ este nevoită să cumpere energie electrică la un preţ de aproape zece ori mai mare decât în 2021.

Vorbim despre Compania de Transport Public Arad care are nevoie de subvenţii de două ori mai mari în acest an, adică de peste 50 de milioane de lei, drept urmare se ia în calcul inclusiv reorganizarea unor curse.

Conducerea CTP Arad spune ca la finele anului trecut a fost încheiat un contract pentru achiziţie de energie electrică valabil doar două luni, respectiv ianuarie şi februarie 2022, în speranţa că tarifele vor mai scădea. 

Preţul de achiziţie este însă de aproximativ zece ori mai mare decât în contractul anterior.

Potrivit conducerii CTP Arad, societatea are un consum mediu lunar de 750 MW, care este însă mai ridicat pe timpul iernii, iar pentru a reduce cheltuielile, compania are în prezent discuţii cu administraţia locală.

CTP Arad are cea mai lungă reţea de linii de tramvai din România, după Bucureşti, operând şi o linie care leagă, pe o distanţă de circa 25 de kilometri, municipiul Arad de localitatea de interes turistic Ghioroc, trecând prin mai multe localităţi.

În prezent, compania este 520 de salariaţi şi un parc format din circa 120 de tramvaie şi 110 de autobuze, din care mai mult de jumătate operează în fiecare zi.

Acţionarii companiei sunt Consiliul Local Arad şi Consiliul Judeţean.