Emisiune In Memoriam Vasile Goldis
10.02.2021

Luna culturii se incheie la Universitatea de Vest Vasile Goldis prin marcarea a 87 de ani de la trecerea spre cele sfinte, a parintelui spiritual al universitatii, marele patriot roman, Vasile Goldis.

Personalitatea sa exemplară a marcat o epocă, impunându-l ca unul din Corifeii Marii Uniri.

Larga şi realista viziune politică, îl situează pe Vasile Goldiş în rândul gânditorilor de marcă din vremea sa, punând în lumină o solidă platformă teoretică şi o fină intuiţie a „spiritului timpului”, militând pentru o profundă democratizare a societăţii. Timpul incepea insa sa se scurga in defavoarea sanatatii sale.

La initiatia rectorului Universitatii de Vest Vasile Goldis , Coralia Adina Cotoraci, anul acesta, in dimineata zilei de 10 ianuarie a fost oficiat un parastas in memoria parintelui spiritual al universitatii, Vasile Goldis

Presedintele Universitatii de Vest Vasile Goldis, regretatul profesor Aurel Ardelean nu a lasat niciun moment sa se stinga memoria marelui patriot.
O interesanta emisiune despre viata si trecerea in nefiinta a marelui patriot roman Vasile Goldis in aceasta seara la TV Arad de la ora 18.30 si live pe pagina de FB a TV Arad.