Egal pe terenul campioanei: CFR Cluj - UTA 0-0
09.02.2022

CFR Cluj și UTA au remizat, 0-0, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” în etapa 25 din Liga 1. Partida a fost extrem de echilibrată, cu ocazii mari de ambele părţi, însă ambii portari au făcut un meci excelent, cu mai multe intervenții importante.


În minutul 14, prima ocazie a meciului i-a aparținut lui Neguț, care a tras din cădere după centrarea primită de la Florin Ștefan, însă Iacob a respins de pe linia porții. Trei minute mai târziu, portarul arădenilor a fost din nou la post, la șutul de la distanță al lui Ștefan. Utiștii nu s-au apropiat de poarta gazdelor în prima jumătate de oră, însă în minutul 37 au ratat cea mai importantă șansă a reprizei. Vukcevic a centrat perfect pentru Dangubic, liber în centrul careului, dar Hindrich a intervenit excelent la lovitura de cap a croatului. Balonul a sărit la Laukzemis, lituanianul a trimis din nou spre poartă, din 2 metri, însă l-a luat la țintă pe tânărul goalkeeper al CFR-ului și faza s-a stins.


Dan Petrescu i-a introdus pe Omrani și Păun la pauză, iar CFR-ul a început furtunos repriza secundă. În minutul 47, Batha a blocat un șut al lui Omrani, balonul a sărit la Neguț, care a tras în bară. La faza imediat următoare, Păun a tras de la 10 metri, Iacob a respins exact până la Deac, aflat liber în fața porții, însă experimentatul mijlocaș a trimis, incredibil, pe lângă poartă. Miculescu a ratat prima ocazie a UTA-ei din repriza a doua, în minutul 59, când a trimis un șut cu efect puțin pe lângă colțul lung după o acțiune lucrată de Batha și Roger. La următoarea fază, Păun a tras din nou de la distanță, Iacob a respins cu dificultate în bară, după care a ajuns la minge înaintea lui Debeljuh. În minutul 67, arădenii au primit o lovitură liberă indirectă în careul advers după o pasă la portar a lui Manea, dar Ștefan a reușit să respingă de pe linia porții șutul trimis de Batha. Până la sfârșitul jocului, cele două formații s-au anulat reciproc, iar arădenii revin cu un punct din Gruia.


La finalul partidei, Ionuț Badea s-a declarat mulțumit de evoluția elevilor săi: „Gândim fiecare meci în parte, e normal să fie așa. Astăzi am avut un joc cu ritmuri nu foarte înalte de joc, din cauza timpului de recuperare, dar ambele echipe au fost în aceeași situație. Speram măcar într-un egal, lucru care s-a și adeverit pentru că atunci când nu poți câștiga o partidă măcar nu o pierzi. Gândurile noastre au fost puse astăzi mai mult pe ceea ce vom face în teren și mai puțin pe victorie. Ne-am gândit că victoria poate să vină în urma a ceea ce vom face în teren. A fost destul de echilibrat, au fost și momente în care CFR-ul a presat, era pe undeva normal. Momente în care chiar au fost susținuți de central puțin, mai ales pe final, să fie mai aproape de poarta noastră, dar echipa a răspuns bine din punctul acesta de vedere și jucătorii care au intrat și-au adus aportul. E normal să spun acest lucru pentru că avem nevoie de toată lumea, este un campionat cu meciuri multe, într-o perioadă de timp cu temperaturi foarte scăzute și pot aceste lucruri să afecteze organismele jucătorilor și atunci chiar este nevoie de toată lumea. 


Faptul că nu am primit gol două meciuri consecutive este o bază pe care putem să construim. Există și principii ofensive la mijloc, principii care ne-au pus în anumite situații, chiar astăzi, de a marca. Dar, per ansamblu pot să spun că lucrurile au funcționat bine și mă aștept ca în continuare să creștem.”


În următoarea etapă, „roș-albii” o vor întâlni pe Dinamo pe teren propriu duminică, de la ora 17:00.


Formații:


CFR Cluj: Hindrich – Manea, Graovac, Burcă, Fl. Ștefan – Itu (Păun 46), Boateng, Deac – Neguț (Bordeianu 62, Buș 84), Debeljuh (Petrila 78), Sacko (Omrani 46). Rezerve neutilizate: Sava – Susic, Bălan, Chipciu. Antrenor: Dan Petrescu


UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Shlyakov – Isac (Otele 56), Batha, Roger (Medjimorec 86) – Miculescu, Laukzemis (Vorobjovas 56), Dangubic (Baravykas 72). Rezerve neutilizate: Balauru – Dima, Mercioiu, Hrezdac, Pătlăgică. Antrenor: Ionuț Badea


FOTO: Digi Sport