Eclipsă parţială de lună
16.07.2019

La exact 50 de ani de la lansarea misiunii Apollo 11, în data de 16 iulie 1969, Luna va oferi în această seară spectacolul unei eclipse parţiale care va putea fi admirată din majoritatea regiunilor Terrei.

'Eclipsa va fi vizibilă în Africa, o mare parte din Europa şi din Asia, din partea estică a Americii de Sud şi partea vestică a Australiei", a precizat Societatea Astronomică Regală (RAS), cu sediul la Londra, într-un comunicat.

Eclipsa va fi vizibilă şi din România.

Aceasta va începe la ora 21.44, atunci când Luna se va afla aproape de orizontul de sud-est, iar schimbările vor fi vizibile atunci când satelitul natural va intra în umbra Pământului, începând cu ora 23.00.

Maximul eclipsei parţiale de lună se va produce la ora 00.31, atunci când mai mult de jumătate din discul lunii se va afla în umrba Pământului.

Fenomenul natural va fi vizibil,  dacă cerul va fi senin.

Eclipsa de lună va dura două ore, iar cea mai spectaculoasă parte a fenomenului se va produce în intervalul orar 23.00 - 02.00.

O eclipsă de Lună are loc atunci când Soarele, Pământul şi Luna sunt aliniate, iar satelitul nostru natural se află în umbra Pământului.