După avertizări urmează amenzi
17.09.2019

"Reamintesc că nu numai proprietarii ci și asociațiile de proprietari au obligația de a întreține corespunzător spațiile verzi ce le aparțin și spațiile adiacente. Sunt lucruri simple, care depind doar de bunăvoință și bunăcuviință. Nerespectarea acestor obligații însă, afectează calitatea vieții întregii comunități. Ca primar am datoria să urmăresc respectarea acestor obligații și am cerut polițiștilor locali cu atribuții de protecția mediului, să efectueze controale perioadice în cartiere. 

La primele acțiuni de patrulare întreprinse, au fost identificate o serie de situații în care asociațiile de locatari nu au respectat obligația de a întreține spațiile verzi din proximitatea clădirilor.

Vor fi stabilite termene stricte pentru remedierea neconformităților, cu mențiunea că, propretarii sau asociațiile care nu se vor conforma acestor recomandări sunt pasibile de sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile HCLM 162/2006, privind normele de gospodărire a municipiului. Potrivit normativelor în vigoare, cuantumul amenzii contravenționale este cuprins între 1501 și 2000 de lei, efectele măsurii sancționatorii pecuniare răsfrângându-se asupra tuturor membrilor asociației. 

Trebuie să înţelegem că indiferenţa şi lipsa de respect faţă de spaţiul nostru, al tuturor au consecinţe directe asupra nivelului de trai şi de civilizaţie în comunitatea arădeană." - declara primarul Aradului Călin Bibarț. 

#pentruArad