Drum mai scurt spre Ungaria şi Serbia
01.12.2020

Orasul Nădlacul va fi legat de Jimbolia, vămile cu Ungaria și Serbia, printr-o scurtătură în județele Arad și Timiș!

Este vorba despre un proiect comun de mare anvergură, atât ca valoare, cât și ca impact: legarea punctelor de trecere a frontierei Nădlac și Jimbolia, printr-o scurtătură, pe un drum modernizat și construit pe unele tronsoane de la zero! Proiectul este realizat din fonduri europene și va crea o legătură rapidă între vămile cu Ungaria și Serbia.

În județul Arad, proiectul presupune și plantarea a 900 de copaci, pe lângă construirea de la zero a unui drum de 7,4 km între Sânpetru German și limita județului Timiș. Valoarea lucrării este de aprox. 2,5 milioane de euro. În proporție de 95% lucrarea este deja realizată, urmează marcarea carosabilului și plantarea copacilor.

În județul Timiș, lucrarea presupune modernizarea tronsonului DJ 693 — Cărpiniș — Satchinez — Bărăteaz; DJ 692Bărăteaz — Gelu; și DJ 692C Gelu — Limită județ Timiș — județ Arad, în lungime de 37 km.

Investitia va însemna o șansă în plus de dezvoltare pentru locuitorii din zonă, dar și un avantaj de mobilitate pentru cei care vor dori să ajungă mai repede în Ungaria sau în Serbia și vor putea scurta drumul cu zeci de kilometri!

Proiectul reprezinta un parteneriat intre consiliile judetene din Arad şi Timis.