Două puncte pierdute pe „Ion Oblemenco”: Universitatea Craiova - UTA 0-0
14.12.2021

UTA se întoarce cu un singur punct de la Craiova după remiza, 0-0, contra Universității. Utiștii au dominat meciul de pe „Ion Oblemenco”, au ratat mai multe ocazii importante, însă lipsa de inspirație la finalizare i-a costat, din nou, victoria. De menționat și faptul că gazdele nu au avut nici un șut pe poarta lui Iacob în meciul din această seară.

După un prim sfert de oră dominat de craioveni, însă fără vreo situație notabilă la poarta arădeană, UTA a ieșit la joc și a început să le pună probleme elevilor lui Reghecampf. În minutul 20, Ubbink l-a lansat în dreapta pe Dangubic, iar croatul a centrat în careu, însă mingea a fost trimisă prea puternic, iar Miculescu nu a ajuns la întâlnirea cu balonul. Cea mai importantă ocazie din prima parte a aparținut arădenilor, în minutul 29: Vukcevic a scăpat singur în partea dreaptă și a trimis excelent balonul în careul mic, unde utiștii aveau superioritate numerică, Miculescu a reluat din 6 metri cu capul, la câțiva centimetri de bara porții Craiovei. La aceeași fază, Bancu l-a tras pe Erico în careu, existând circumstanțe pentru un posibil penalty. Cea mai bună situație a Universității i-a aparținut lui Koljic, în minutul 43, dar șutul din careu al bosniacului a trecut de puțin peste poarta lui Iacob.

Tot arădenii au fost la conducerea jocului și în partea secundă. Miculescu a scăpat de două ori spre poarta lui Lazar, însă la prima acțiune a trimis exact pe portarul Craiovei, iar la a doua a tras peste poartă. Benga şi Ubbink l-au testat și ei pe goalkeeperul gazdelor, însă Lazar a prins cu siguranță la ambele situații. În minutul 86, Ubbink l-a lansat pe Shlyakov în banda stângă, rusul a centrat în careu, iar Hora, aflat în poziție foarte bună, a deviat cu pieptul peste poartă. UTA a ratat ultima ocazie importantă a meciului în primul minut al prelungirilor, când Ubbink i-a pasat lui Miculescu, liber în partea stângă a careului, dar șutul acestuia a trecut pe lângă. „Roș-albii” au rămas în 10 oameni pe final, când Hora a primit direct cartonașul roșu din partea „centralului” Andrei Chivulete, pentru un așa-zis cot aplicat lui Papp, incident văzut de arbitrul asistent.

Laszlo Balint a reacționat la finalul disputei: „Cred că meritam să câștigăm, după exprimarea echipei. Trebuie să îi felicit pe băieți, pentru că au jucat foarte bine, exact ceea ce am pregătit, ceea ce trebuia să jucăm împotriva unei echipe precum Craiova. Consider că, în multe momente, am controlat destul de clar desfășurarea ostilităților. Din păcate, rămâne această problemă a noastră, ne creăm ocazii, iată că avem încă un 0-0 spectaculos, cu ocazii multe, ajungem acolo, ajungem în situații de finalizare și nu reușim să marcăm, dar nu vom dezarma. Credem în potențialul nostru, nu i-am lăsat nici o clipă pe băieți să bage capul în pământ, chiar dacă este o perioadă grea, un moment dificil pentru noi, o succesiune de atâtea meciuri, în care să ne creăm atâtea ocazii, împotriva unor adversari buni, cu forță, puternici și să nu reușim să acumulăm punctele care, din punctul meu de vedere, ar fi fost meritate.”

Vineri, de la ora 20:30, utiștii joacă ultima partidă din acest an, pe terenul celor de la FC Voluntari.

Formații:

Universitatea Craiova: Lazar – Căpățână, Screciu, Papp, Bancu (Crețu 61) – Gustavo, Nistor (Roguljic 76), Vînă (Fedele 46) – A. Ivan, Koljic (Baiaram 55), Câmpanu (Vătăjelu 61). Rezerve neutilizate: Rusu – Vlădoiu, Bălașa, M. Constantin. Antrenor: Laurențiu Reghecampf

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Shlyakov – Batha, Passaglia -Antal (Roger 64), Ubbink (Medjimorec 90+5), Miculescu – Dangubic (Hora 75). Rezerve neutilizate: Balauru – Dima, Ilie, Bustea, Isac, Mercioiu. Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Andrei Chivulete (București) – Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), Andrei Constantinescu (Bucureşti). Rezervă: Robert Avram (Pitești)

FOTO: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES