Două puncte pierdute contra ilfovenilor: UTA - FC Voluntari 1-1
13.11.2022

UTA a remizat, 1-1, cu FC Voluntari, în etapa a 18-a din Superligă. Vitalie Damaşcan a deschis scorul pentru ilfoveni în debutul meciului, arădenii au egalat prin Claudiu Keşeru, dar nu au reuşit să obţină cele trei puncte, în ciuda numārului de ocazii create. Aproape 7000 de arădeni s-au aflat pe stadion şi au urmărit duelul dintre arădeni şi ilfoveni.


Meciul a început cum nu se putea mai rău pentru arădeni. În minutul 2, după un corner al oaspeţilor, Balauru a scăpat mingea şi Damaşcan a împins-o în poartă din 4 metri. UTA a ratat prima ocazie în minutul 11, când Abeid l-a găsit excelent în careu pe Otele, dar lovitura de cap a nigerianului a trecut pe lângă. Două minute mai târziu, "roş-albii" au egalat după o fază pornită de acelaşi Abeid: fundaşul din Mauritania i-a pasat excelent în careu lui Pop, juniorul l-a găsit pe Keşeru în centru, iar experimentatul atacant l-a învins pe Popa şi a înscris primul său gol pe Arena "Francisc Neuman". Damaşcan a fost aproape de un nou gol în minutul 20, dar execuţia sa din cădere a trecut pe lângă. UTA a continuat să preseze la poarta ilfovenilor şi a irosit două ocazii prin Abeid şi Erico, în urma unor faze fixe. Arădenii nu au reuşit să mai înscrie până la pauză, iar la vestiare s-a intrat cu scorul de 1-1. 


Prima ocazie a părţii secunde a aparţinut Voluntariului, în minutul 58. După o minge pierdută de Batha, ilfovenii au avansat şi Aliji a centrat pentru Nemec, a cărui lovitură de cap a fost prinsă de Balauru. La faza imediat următoare, Pop i-a pasat lui Otele în careu, iar şutul nigerianului a fost respins de Popa. Din lovitura de colţ rezultată, balonul a fost respins până la Pop, a cărui execuţie de la distanţă a fost blocată. În minutul 70, Keşeru a trimis o pasă în careul advers pentru Otele, dar Popa a fost puţin mai rapid decât fotbalistul nigerian şi a respins. Mai apoi, utiştii au avut două oportunităţi prin şuturi de la distanţă: mai întâi, Anton a trimis puţin pe lângă, iar apoi Otele a tras mult peste. În minutul 81, Şteau a recuperat un balon în jumătatea adversă şi i-a pasat lui Postolachi, aflat singur cu portarul. Atacantul UTA-ei a avansat şi a tras, însă şutul a fost slab, pe lângă poartă. "Roş-albii" au căutat golul victoriei până la final, dar ilfovenii au ţinut cu dinţii de această remiză şi au reuşit să plece cu un punct de la Arad.

La finalul acestei etape, Superliga se opreşte datorită Cupei Mondiale din Qatar. Următorul meci oficial al UTA-ei va avea loc în weekend-ul 2-4 decembrie, pe teren propriu contra lui Sepsi.


Formații:


UTA: Balauru – Abeid, Erico, Benga, Dobrescu – Batha (Anton 61), Ubbink (Matei 72) – R. Pop (Şteau 61), Keseru (Jobello 72), Otele – Postolachi. Rezerve neutilizate: Fl. Iacob – Cibi, Negoescu, Stahl, Godwin. Antrenor: Laszlo Balint

Voluntari: M. Popa – Meleke, Matricardi, Armaș – M. Lopes (Costin 68), Tavares (Vlad 68), V. Rață, Aliji (Florea 90) – Govea (Andreş 90) – Nemec, Damașcan (Merloi 90+2). Rezerve neutilizate: Fernandez – Fl. Achim, R. Popescu, Răduț. Antrenor: Liviu Ciobotariu

Arbitri: Viorel Flueran (Craiova) – Valentin Avram (București), Alexandru Cerei (Cluj). Rezervă: Andrei Moroiță (Ploiești).

Camera VAR: Cătălin Popa (Pitești), Valentin Dumitru (Gherghița).

Observator FRF: Aron Huzu (Sibiu)