Doua festivaluri de filme la Arad
06.05.2019


Peste 20 de filme și două festivaluri, premiere europene și românești, documentare și pelicule de arhivă rare, sunt programate în luna mai la cinema Arta. Așadar, Aradul va găzdui două festivaluri de anvergură: Festivalul Filmului Francez, care va avea loc în perioada 9-11 mai, și Festivalul AdDOC/Adolescenți și documentar, programat pentru perioada 22-24 mai. 


Actuala ediție a Festivalului Filmului Francez propune o temă incitanta: „Paris, toujours...”  purtând publicul printr-un periplu cinematografic avand ca reper capitala Franței. La Arad vor rula cinci producții: CYRANO MON AMOUR, LE GENOU DE CLAIRE, AMANDA, FUNAN ȘI JOUEURS. 

Primul festival de film documentar creat de elevi, pentru elevi, va incepe in data de 22 mai. Festivalul AdDOC este organizat în parteneriat cu Asociația One World Romania. Startul premierelor s-a dat la finele saptamanii trecute. Urmeaza pelicula CAP ŞI PAJURĂ, care are premiera, la Arta, în 18 mai.

Centrul Municipal de Cultura continuă parteneriatul cu Centrul Ceh și dă startul programului Fiction Tuesday, cu o selecţie de trei filme de ficțiune. Acestea aduc critici subtile și inteligente vremurilor pe care le ilustrează. I KILLED EINSTEIN,GENTLEMEN (14 mai), CLOSELY WATCHED TRAINS (21 mai), HAPPY END (28 mai) sunt primele trei producții care vor rula în zilele de marți în cadrul acestui program.

De asemena, in cadrul programului KineDok va rula filmul OUĂLE LUI TARZAN, în 15 mai, de la ora 20, iar regizorul Alexandru Solomon va fi prezent la o discuție cu cinefilii arădeni. Al doilea invitat al lunii mai este regzioarea Ioana Mischie al cărei film GUVERNUL COPIILOR va fi proiectat la Arad în 27 mai, de la ora 20.