Dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor
02.11.2020

Polițiștii arădeni au întocmit, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

O petrecere a fost întreruptă de polițiști, sâmbătă noaptea. 14 arădeni au fost surprinşi de către oamenii legii, la aniversarea unei zile de naştere. Sărbătoritul, un tânăr de 20 de ani, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei. De asemenea, s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Şi un bărbat de 43 de ani, din Sântana, care era plasat în carantină la domiciliu, de la mijlocul lunii octombrie a fost depistat, de poliţisti, iar acum este cercetat penal.

O tânără de 32 de ani, care figura în evidenţe cu alertă covid, până la data de 6 noiembrie, nu a fost găsită la domiciliu. Femeia nu a ţinut cont de reglementări şi s-a dus, de ziua Morţilor, la cimitir. La fel a procedat şi o femeie din Semlac. Împreună cu soțul și cei doi copii minori, aceasta anu a ţinut cont de interdicţia de a părăsi locuința, şi s-a dus la cumpărături.La finele săptămânii trecute, polițiștii arădeni, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor de starea de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Au fost verificate 191 societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări, dar și 48 de mijloace de transport în comun.Pentru abaterile constatate s-au dat 110 sancţiuni contravenţionale de peste 23.500 de lei.