Donează a cincea oară
12.11.2020

Prea puţini pacienţi vindecaţi de COVID donează plasmă, în condiţiile în care nevoia de plasmă și sânge este din ce în ce mai mare în această perioadă. Pacienţii cu coronavirus în stare gravă au nevoie de plasmă de la donatorii vindecați.

Oamenii legii se numără printre arădenii care s-au mobilizat şi donezează sânge și plasmă. Unul dintre polițistii din cadrul Poliției Municipiului Arad - Secția 2 Rurală Arad a donat plasmă, pentru a cincea oară. El consideră că este datoria lui și a fiecăruia dintre noi să-i ajutăm pe cei care au atâta nevoie de lichidul salvator.

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Arad spun că gestul poliţistului a făcut posibilă recoltarea și validarea a 15 unități de plasmă salvatoare pentru cei internați în Secțiile de Terapie Intensivă. Medicii fac apel către pacienţii vindecaţi de COVID-19 să doneze plasmă!

În secţiile de terapie intensivă, bolnavii luptă pentru vieţile lor. Unii pot fi salvaţi doar cu un tratament cu plasmă de la donatori vindecaţi. Procedura este simplă şi nedureroasă şi nu durează mai mult de o oră.