Domeniul Regal de la Săvârşin îşi deschide porţile
16.04.2021

Domeniul Regal de la Săvârşin îşi deschide, în curând, porţile! Castelul şi parcul de astăzi reprezintă, la fel ca şi în timpul vieţii Regelui Mihai, puncte de atracţie. Arădenii şi nu numai sunt asteptaţi să viziteze domeniul regal, începând din data de 1 mai şi până pe 1 octombrie.
Mai multe evenimente vor avea loc, atât în data de 9 mai, când este programat inclusiv un concert de jazz, dar şi în data de 10 mai, când va avea loc o premieră la Castelul de la Săvârşin.
Atracţia principală, Muzeul autombilului a fost inaugurat în 2011, când Regele Mihai împlinea 90 de ani. Cel mai important imobil al Domeniului Regal Săvârşin este castelul construit în perioada 1650-1680. Castelul a fost cumpărat de Regele Mihai în anul 1943, însă a fost confiscat de regimul comunist în 1948, şi a revenit în proprietatea Casei Regale în 2001. Domeniul Regal Săvârșin va fi deschis în fiecare săptămână, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 9.00 și 18.00. Vizitarea parcului se face în prezența unui ghid. Grupuri organizate sunt asteptate și în restul lunilor anului, precum și în alte zile ale săptămânii, dacă solicită în prealabil, pe e-mail sau telefonic, o vizită specială. 
Sursa foto: Facebook/Familia Regală a României