Doisprezece afgani, ascunşi într-un automarfar încărcat cu încălțăminte
22.11.2021

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat doisprezece cetăţeni din Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu încălțăminte.

Lla Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, încălțăminte pentru o societate comercială din Elveția.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși printre marfa transportată, doisprezece cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 13 și 27 de ani, majoritatea solicitanți de azil în țară noastră.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile prevăzute de lege.