Doi Arădeni, Tată si Fiu, Campioni Mondiali la Navomodelism Machete
24.07.2024

Performanță Excepțională pentru Dani Faur

Dani Faur, un tânăr de doar 14 ani din Arad, a devenit campion mondial la navomodelism machete în cadrul campionatului mondial NAVIGA. Competiția, desfășurată în perioada 16-23 iulie în Sarkad, Ungaria, a reunit 100 de sportivi din 9 țări, toți luptând pentru titlurile mondiale.


Rezultate Remarcabile

Dani Faur a obținut titlul la clasa F4A Junior Category, după un baraj strâns cu reprezentanți din China și Cehia. Pe lângă titlul de campion mondial, Dani s-a clasat și pe locul al treilea la clasa F4B Junior Category.


Medalii pentru Familia Faur

Performanțele familiei Faur nu se opresc aici. Tatăl lui Dani, Cristian Faur, a câștigat titlul de „Campion al Nopții” la navigație de noapte și a obținut locul al treilea la clasa F2B Senior. Cei doi arădeni au fost singurii reprezentanți ai României care au urcat pe podium la acest campionat mondial.


Naviga NS & NSS World Championship Sarkad (Ungaria) 2024

Rezultatele Familiei Faur:

  • Dani Faur:

-World Champion - F4A Junior Category

-3rd place - F4B Junior Category

  • Cristian Faur:

-World Champion of the Night (navigație de noapte)

-3rd place - F2B Senior Category


Detaliile Competiției

Concurenții au participat la mai multe probe, incluzând evaluări la stand pentru construcția machetelor și respectarea planurilor, dar și probe de navigație, unde sportivii au avut de parcurs un poligon. Performanțele excelente ale lui Dani și Cristian Faur au adus recunoaștere internațională și prestigiu pentru România în domeniul navomodelismului machete.