Documente de călătorie necesare în Turcia, Grecia şi Bulgaria
05.07.2021

Grecia, Bulgaria și Turcia sunt printre principalele destinații de vacanță ale românilor. Fiecare tara are insa regulile ei in privinta documentelor de calatorie.

In Turcia, se poate intra cu certificatul de vaccinare clasic, nu cu cel european, pentru că în acest moment nu există nicio informație că aceasta tara non Eu are acces la bazele de date ale Uniunii Europene.
Cei care nu s-au vaccinat intra in Turcia cu test PCR negativ sau antigen, nu mai vehi de 72 de ore si tot in acest timp trebuoie completat si formularul de pe site-ul guvernului turc. In acest document electronic veti trece adresa hotelului sau unde veti sta in Turcia si perioada.Pentru Turcia sa nu uitam acasa nici pasaportul care trebuie sa fie valabil cu cel putin 6 luni inainte de data deplasarii.


Cei care merg în vacanță în Grecia trebuie sa completeze inainte cu cel putin 24 de ore de plecare formularul online, apoi certificatul european COVID ar fi bine ca cei care merg cu masina sau autocarul sa il aiba printat pentru ca personalul din vamă sa il prelucreze mai ușor astfel ca se scurtează timpul de trecere prin vamă. Sunt valabile și cele descărcate pe telefon.


Profitand de faptul ca grecii s-au pus pe testat la frontiera terestra, bulgarii au relaxat de tot masurile de intrare a romanilor in tara lor.Turistii nostri pot trece granița doar cu buletinul sau pașaportul, fără să fie nevoie de test COVID sau adeverință de vaccinare.
Totuși le este recomandat să aibă aceste documente asupra lor, pentru că există posibilitatea să fie cerute la hotel.