Doar un punct în ultimul meci din tur: CS Mioveni - UTA 0-0
06.11.2021

UTA se întoarce cu un punct de la Mioveni, după ce partida din ultima etapă a sezonului regulat s-a încheiat cu scor alb, 0-0. Dangubic a ratat două ocazii în prima repriză, dintre care una neverosimilă, cu poarta goală în față din șase metri, în timp ce argeșenii au trecut și ei pe lângă deschiderea scorului pe finalul partidei.


Prima repriză a semănat foarte mult cu cea din partida arădenilor contra Chindiei. Utiștii au condus jocul și au ratat ocaziile cele mai importante, în timp ce gazdele s-au mulțumit să aștepte oportunități pe contraatac. Prima șansă importantă i-a aparținut lui Dangubic, în minutul 29: Ubbink a trimis o pasă superbă peste apărarea Mioveniului pentru atacantul croat, care însă s-a grăbit și a tras din prima, pe lângă poartă, de la 14 metri. Trupa lui Pelici a trecut pe lângă gol dintr-o fază care nu anunța nimic: Buziuc a centrat dintr-o lovitură liberă de la 40 de metri, Garutti a reușit să se desprindă de Erico, însă devierea sa a trecut pe lângă poarta lui Balauru. În minutul 40 s-a consemnat cea mai mare ratare a meciului: Batha l-a deschis pe Miculescu în partea stângă, juniorul UTA-ei a avansat și a tras la poartă, Ducan a respins în lateral, iar Dangubic, de la șase metri cu toată poarta goală în față, a trimis, incredibil, pe lângă. Un minut mai târziu, Vorobjovas a fost aproape de a le face un cadou argeșenilor, când i-a pasat direct lui Blănaru la marginea careului, însă lituanianul a revenit și a reușit să blocheze șutul trimis de atacantul Mioveniului.


În partea a doua, Miculescu a avut prima ocazie pentru arădeni, însă Ducan a reușit să respingă în corner. Cele două formații nu au reușit să se apropie de gol până în ultimele cinci minute, când gazdele au avut două ocazii uriașe: Toma a centrat din dreapta, Garutti a trimis cu capul spre poartă, iar Balauru a respins în corner, Lovitura de colț a fost executată de Sanoh, Al. Iacob a recentrat în șase metri pentru același Garutti, a cărui reluare cu capul l-a lovit pe Erico și a trecut peste poartă.


La finalul partidei, Laszlo Balint a vorbit despre remiza de pe stadionul „Orășenesc” din Mioveni. „Trebuie să rămânem cu părțile pozitive, deși din nou am avut ocazii foarte clare, am avut momente în care am controlat jocul, chiar dacă am întâlnit o echipă extrem de arțăgoasă și foarte bine organizată. Din nou, țin să-l felicit pe Alex Pelici pentru că reușește să joace foarte eficient, să eficientizeze foarte mult jocul echipei sale. Chiar și așa, noi am reușit să ne creem ocazii foarte importante. Am suferit la finalizare, așa se întâmplă în fotbal, spre final de joc și gazdele au venit cu niște ocazii și acele ratări ale noastre puteau să ne coste spre final. Până la urmă, e un punct pe care îl adăugăm la zestrea noastră din clasament și, în multe momente de joc, cred eu că am arătat că putem spera la mai mult în acest sezon. Țin să-i felicit pe băieți pentru modul în care au abordat acest meci, i-am văzut foarte concentrați, foarte determinați, foarte hotărâți să obținem această victorie în meciul din seara asta, din păcate am reușit să obținem doar un punct, îi felicit pentru efort, e păcat de ceea ce facem, e păcat de efortul nostru, este păcat de sudoarea care o lăsăm acolo pe teren, pentru că cred că astăzi am fi putut obține ceva mai mult. Nu a fost lejeritate la ratările lui Dangubic, eu mă gândesc că poate a fost o dorință prea mare, toată săptămâna băieții au fost extrem de concentrați, extrem de hotărâți. Suntem în grafic, acolo în prima jumătate a clasamentului, avem acum această întrerupere, în care suntem preocupați, din nou, să punctăm aspectele pe care ni le dorim să le punctăm, și bineînțeles, să ne concentrăm la programul pe care o să îl avem, pentru că începe returul și avem un program foarte dificil. Practic, o să jucăm cu echipe de play-off și cu echipe precum FC Argeș sau Farul, care își propun să ajungă în play-off și atunci, bineînțeles, și noi trebuie să fim la un nivel foarte bun dacă vrem să ne menținem în acea zonă a clasamentului.”


Arădenii revin pe o poziție de play-off cu punctul obținut, însă ar putea fi depășiți de FC Voluntari, Rapid și Farul, care încă nu au evoluat în această etapă. În runda următoare, prima din retur, UTA va juca la Ovidiu, împotriva Farului, sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 15:00. Până atunci însă, „roș-albii” vor disputa săptămâna viitoare un amical pe terenul sârbilor de la Kolubara.


Formații:


CS Mioveni: Ducan – Balaur (Al. Iacob 84), Scarlatache, Garutti – Oancea, Panait, Dumitriu (Toma 84), Burnea (Rădescu 56) – Buziuc (Coșereanu 75), Rusu, Blănaru (Sanoh 75). Rezerve neutilizate: I. Popescu – Cierkpa, An. Cristea, Vereș. Antrenor: Alexandru Pelici


UTA: Balauru – Vukcevic, Erico, Medjimorec, Shlyakov (Baravykas 46) – Vorobjovas, Batha (Passaglia 79) – Roger (Wagner 79), Ubbink, Miculescu – Danbubic (Antal 62). Rezerve neutilizate: Iacob – Benga, Dima, Isac, Mercioiu. Antrenor: Laszlo Balint


Arbitri: Radu Petrescu (București) – Mihai Marica (Bistrița), Florian Vișan (Galați) – Andrei Moroiță (Ploiești)


FOTO: Digi Sport