Distribuţia voucherelor sociale
09.06.2022

Distribuţia voucherelor sociale va începe cu data de 13 iunie, a anunţat, luni, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş. Acesta a reiterat că sunt patru etape privind implementarea proiectului referitor la voucherele sociale.

„Distribuţia începe cu data de 13 iunie, aşa cum am precizat la fiecare intervenţie în spaţiul public, şi după aceea urmează încărcarea. Etapa unu – de emitere a acestor carduri, etapa a doua – de distribuire a lor, etapa a treia – de încărcare a lor. Gândiţi-vă că sunt 2.581.000 de beneficiari care aşteaptă aceste vouchere şi care au acest proces specific pentru tranşa întâi. Obligaţiile pe care ni le-am asumat, la termenele pe care ni le-am asumat, se duc la bun sfârşit aşa cum a fost anunţat în programul de măsuri economico-sociale.“ a declarat Marcel Boloş, într-un briefing de presă susținut, la finalul reuniunii Comitetului de monitorizare a Planului Național de Redresare și Reziliență.

Tichetele, oferite pe suport electronic, respectiv card, au o valoare nominală de câte 250 lei și sunt destinate persoanelor aflate în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie. 

Această inițiativă este cea mai importantă de acest gen derulată până acum în România, din perspectiva numărului de beneficiari.