Discuţii despre ieşirile spre drumul expres Arad-Oradea
06.06.2022

Astăzi a avut loc la Consiliul Județean Arad o întâlnire cu un grup de investitori de pe traseul viitorului drum expres Arad-Oradea. Aceștia au avut o discuție cu președintele Iustin Cionca, vicepreședintele Răzvan Cadar, europarlamentarul Gheorghe Falcă și echipa care realizează proiectul tehnic.

Investitorii au solicitat ca în proiectarea drumului să se țină cont și de afacerile pe care aceștia le-au dezvoltat în zonă, pentru a facilita accesul acestora la drumul expres.

,,Aradul este unul dintre cele mai importante centre logistice din vestul României, unde s-au dezvoltat afaceri conexe căii ferate și transporturilor rutiere. Nu putem ignora aceste direcții de investiții atunci când proiectăm drumul expres Arad-Oradea pentru că vorbim despre o investiție pe termen lung, nu doar pe următorii cinci sau zece ani, de la care ne așteptăm să ajute mediul de afaceri. L-am invitat la întâlnirea de astăzi și pe europarlamentarul Gheorghe Falcă, fostul primar al municipiului Arad, pentru că are experiență în marile proiecte de infrastructură, a participat la pregătirea documentației pentru autostradă și cunoaște foarte bine realitățile arădene”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În urma discuțiilor de astăzi echipei de proiectare i s-au solicitat câteva variante care să permită dezvoltarea perimetrului Șofronea-Curtici, având în vedere și proiectele de zeci de milioane de euro care sunt în implementare acolo.