Diplomă de excelenţă pentru contribuţia adusă la dezvoltarea culturii teologice-istorice
09.06.2020

PS Emilian Crișanul, omagiat de Universitatea „Aurel Vlaicu” pentru contribuţia adusă la dezvoltarea culturii teologice-istorice în învăţământul universitar românesc.
În prezența Înaltpreasfințitului Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, Rectorului Universităţii „Aurel Vlaicu”, Preşedintelui Senatului, Prorectorilor Facultății de Teologie, Părinților Consilieri, Profesori și slujitori, dar și a autorităților locale, Părintele decan Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja a adresat un cuvânt de felicitare Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, evidenţiind totodată bogata activitate a istoricului şi teologului omagiat.
Activitate care a contribuit la dezvoltarea culturii teologice-istorice în învăţământul universitar românesc și care astăzi a fost recunoscută prin acordarea Plachetei Universităţii „Aurel Vlaicu” şi Diplomei de Excelenţă.
Preasfințitul Emilian Crișanul a subliniat responsabilizarea și mai mare pe care o simte odată cu primirea Plachetei și Diplomei de Excelență, spunând că „acordarea acestei distincții, mă responsabilizează și mai mult în a lucra și conlucra la înălțimea zborului Arhiepiscopiei și Universității într-o lume care așteaptă mult de la noi, și în instituții care contribuie la formarea, educarea, sfințirea și purtarea către orizonturi apropiate și eterne a persoanelor umane”.