Dezavantajată clar de arbitri în retur, UTA a recuzat doi „centrali”. Meszar: „Sperăm să nu ne mai arbitreze”
10.02.2021

UTA a fost cea mai dezavantajată echipă de către arbitri odată cu începutul returului din Liga 1. În ultimele cinci partide, nu mai puțin de șase greșeli majore au defavorizat formația „roș-albă”: eliminarea lui Benga cu FC Argeș, patru penalty-uri neacordate (două cu Dinamo, unul la Iași și unul cu Hermannstadt), plus o lovitură de la 11 metri acordată incorect Academicii în succesul cu 3-0 de la Clinceni. Laszlo Balint a vorbit la rândul său despre greșelile împotriva echipei sale, iar conducerea clubului a luat măsuri. 

Alexandru Meszar a declarat în cadrul unei conferințe de presă că formația arădeană a recuzat doi „centrali”, fără să le rostească numele. Însă, foarte probabil, este vorba despre Cătălin Popa (arbitrul meciului cu Dinamo, dar și al celui din tur cu FCSB) și Andrei Antonie (arbitrul partidelor cu Astra și Politehnica Iași). „Indiferent că vorbim despre arbitraj sau despre alți factori care aduc prejudiciu clubului luăm măsurile care se impun. Referindu-ne la arbitri, de fiecare dată când aceștia ne-au nemulțumit vădit am făcut sesizare, memoriu la CCA. Bineînțeles, nu sunt răspunsuri, asta este politica CCA-ului, dar în momentul de față pot să vă spun că avem doi arbitri recuzați, care, sperăm noi, să nu ne mai arbitreze o perioadă de timp. Când solicităm recuzarea arbitrilor nu o facem neapărat pentru că au greșit și vă dau două exemple. Nu am taxat arbitrajul domnului Kovacs sau al celui care i-a dat foarte ușor cartonașul roșu lui Benga, am considerat că au greșit și se întâmplă să greșești. În schimb, ne deranjează arbitrajele tendențioase sau care ni se par nouă a fi tendențioase” a declarat părintele proiectului UTA.

Vă reamintim și că UTA este echipa care a fost penalizată cu cele mai multe lovituri de la 11 metri, nu mai puțin de opt, în timp ce arădenii au primit un singur penalty, în partida tur cu Dinamo.