Deși vindecat, Laszlo Balint rămâne în izolare
22.02.2021

Sunt situații în care cei care contestă regulile aproape că par ”băieți buni”. Nu pentru că această mentalitate este neapărat corectă în sine ci pentru că cei care fac regulile le dau uneori apă la moară prin superficialitatea și obtuzitatea cu care sunt făcute aceste reguli. Ultima mostră de acest gen este cea care îl forțează pe antrenorul echipei UTA, Laszlo Balint, să rămână în izolare, deși este vindecat de COVID-19.

Pe scurt, antrenorul UTA-ei a intrat în izolare pe 9 februarie ca urmare a unor simptome asociate COVID-19. Testul efectuat în aceeași zi a confirmat temerile. Doar că Balint a efectuat o nouă serie de teste săptămâna trecută, teste care au ieșit negativ. Acestea atestă că deja de vineri tehnicianul Bătrânei Doamne este vindecat de COVID-19. Din acest motiv conducerea clubului UTA a solicitat DSP ”eliberarea” antrenorului din izolarea la domiciliu, astfel că acesta să stea pe bancă la meciul cu FC Botoșani. Răspunsul DSP însă a fost negativ iar Laszlo Balint va trebui să aștepte până în această noapte la ora 0 pentru a putea ieși din perioada de izolare.

Așadar un om pentru care toate testele atestă că este sănătos, nu poate ieși din starea de izolare mai repede cu 8 ore. Că este vorba despre o lege obtuză sau că vorbim de comoditatea unor funcționari care ”nu doresc să creeze un precedent”, contează mai puțin. Important este ca această situație nedreaptă să constituie un factor mobilizator suplimentar pentru jucători care să-i ofere lui Laszlo Balint satisfacția de a sărbători, chiar din fața televizorului, o victorie a elevilor săi.

La meciul cu FC Botoșani pe banca UTA-ei vor sta antrenorul cu portarii Gabi Vasiliu, tehnicienii de la academie, Cristian Păcurar și Dinu Donca plus team managerul UTA-ei și totodată mâna dreaptă a lui Laszlo Balint, Dorin Stana.