Denumire regală în Săvârşin
15.10.2019

Moment emoționat, ieri, în județul Arad! Strada care duce la intrarea principală la Domeniul Regal de la Săvârșin, a primit oficial numele "Regina-Mamă Elena". Este evenimentul care deschide seria manifestărilor dedicate repatrierii trupului Reginei.

Evenimentul de la Săvârșin a fost însoțit de oficierea unei slujbe religioase în prezența primarului Ioan Vodicean, membri ai Consiliului Local, autorități și locuitori ai comunei dar fără participarea membrilor familiei regale.

Regele Mihai I a cumpărat castelul în 1943, iar reşedinţa a Fost amenjată chiar de către Regina Mamă Elena. Înainte ca să fie forțat să abdice, Regele Mihai venea des împreună cu Regina-Mamă Elena la Săvârșin. Cei mai în vârstă localnici își amintesc și acum de vizitele Reginei Mamă prin localitate, spunând că Regina și Regele îi ajutau mereu pe cei mai nevoiași.
Practic acesta este un semn de recunoștință al comunității din Săvârșin, care este foarte apropată de Familia Regală.


Conform paginii de internet romaniaregala.ro dintre Palatul Elisabeta, Castelul Săvârșin și Castelul Foișor, care au fost puternic marcate de Regina Elena, Castelul Săvârșin rămâne creația exclusivă a reginei. Majestatea Sa Margareta a făcut legământ ca Săvârșinul să ajungă din nou așa cum l-a lăsat Regina Elena. Și acest lucru s-a împlinit. După opt ani de vaste lucrări de reconstrucție și decorațiune interioară (2007-2015), Săvârșinul este întocmai așa cum l-a lăsat Regina Elena, Majestatea Sa Margareta folosind fotografii de epocă și chiar jurnalele Reginei Mamă Elena pentru a restaura castelul.

Evenimentul prezent are loc după ce Liceul din Săvârșin și strada principală din comună, parte din DN7, au primit numele Regele Mihai I, iar cea mai lungă stradă, care începe de lângă domeniul cu castel poartă numele Reginei Ana.