Dejan Iliev, Noul Portar al UTA-ei
19.06.2024

Transferul semnat cu UTA înainte de Plecarea în Cantonament

Într-o mișcare surprinzătoare cu doar o zi înainte de începerea cantonamentului, echipa UTA a anunțat semnarea contractului cu Dejan Iliev, experimentatul portar nord-macedonean. La 29 de ani, Iliev deține dublă cetățenie, macedoneană și engleză, și aduce cu el o carieră internațională impresionantă în fotbal.


Cariera la Arsenal și Împrumuturile Internaționale

Dejan Iliev și-a început cariera în fotbal în țara sa natală înainte de a fi transferat la Arsenal în 2012. A petrecut zece ani în clubul londonez, timp în care a fost împrumutat în diverse ligi din Europa, inclusiv în Slovacia, Polonia și liga a treia engleză. Deși a fost rezervă la Arsenal, Iliev a acumulat experiență valoroasă, inclusiv participarea în finala UEFA Europa League din 2019 împotriva lui Chelsea.


Experiența Internațională Post-Arsenal

După despărțirea de Arsenal în 2022, Iliev și-a continuat cariera în diverse țări precum Slovacia, Finlanda și Bosnia. A adunat apariții notabile și în competițiile internaționale de club și de națională.


De la Naționalele de Juniori la Debutul în Seniori

Dejan Iliev a fost o prezență constantă în toate naționalele de juniori ale Macedoniei de Nord, demonstrându-și calitățile în poartă în diverse competiții internaționale. Debutul său la echipa națională de seniori a avut loc în 2022, într-un meci important din UEFA Nations League împotriva Gibraltarului, unde a impresionat prin siguranța sa și reflexele rapide.


Perspective și Așteptări în Campionatul cu UTA

Cu transferul său la UTA, Dejan Iliev aduce o adiție puternică la echipa arădeană, completând lotul. Fanii și analiștii așteaptă cu nerăbdare să vadă cum își va aduce contribuția în sezonul următor și cum va ajuta echipa să atingă obiectivele propuse în campionatul românesc.


Sursa foto: facebook/UTA Arad