Debut perfect în play-out: UTA - Academica Clinceni 3-0
11.03.2022

UTA a început excelent play-out-ul, cu o victorie clară în prima etapă, 3-0 împotriva Academicii Clinceni. Erico a marcat primul, iar "roş-albii" şi-au conturat succesul prin "dubla" lui Otele.


Arădenii au deschis scorul în minutul 9, când Ubbink a centrat dintr-o lovitură liberă de pe partea dreaptă, iar Erico a trimis perfect cu capul, în plasa porţii apărate de Ureche. După primul gol, utiştii au cedat iniţiativa, însă ilfovenii nu s-au apropiat periculos de careul UTA-ei. În minutul 39, Cardoso a recuperat excelent în jumătatea adversă şi l-a lansat pe Otele, dar nigerianul a tras pe direcţia lui Ureche. După alte două minute însă, utiştii au reuşit să îşi dubleze avantajul. Iacob a degajat, Cardoso a deviat pentru Otele, care a avansat până la 13 metri, de unde l-a învins pe Ureche cu un şut la colţul scurt şi a stabilit scorul pauzei, 2-0. 


În minutul 47, Miculescu a avut un gol anulat pentru offside, însă la faza imediat următoare, Otele a făcut 3-0. Nigerianul a împins balonul în plasă din şase metri după o fază lucrată de Ubbink şi Cardoso. Până la finalul meciului UTA a dominat destul de steril, însă ocaziile mari au lipsit, de ambele părţi. 


Ionuț Badea a reacționat la finalul partidei: Sunt satisfăcut de rezultat, era important să anihilăm adversarul de la început, să nu le dăm speranțe. Orice joc ezitant putea să fie înregistrat de o echipă ca și Clinceni, putea să înregistreze o forță mai mare, pentru echipele cu puncte puține a început sezonul acum, pentru noi e uzură mentală, dar era important să îi anihilăm din start. Mă bucur de rezultat, riscurile asumate au fost gândite, era normal să îi punem sub presiune, să nu le dăm voie să aibă încredere, era primul meci din play-out, nu era alternativă decât victoria pentru noi, mă bucur că am reușit acest lucru. Rezultatele nu pică din cer, ele se fac, faptul că ne găsim ușor e rezultatul unei munci făcute împreună. Atâta vreme cât vom fi liberi la minte, nu avem cum să nu ne gândim decât la cât de ușor ajungem în fața porții și să avem finalitate. Am avut eficiență până ne-am desprins, au venit ocazii ce nu au fost fructificate după, dar au fost rodul unor principii ofensive care nu au fost finalizate.”


Vineri, 18 martie, de la ora 17:30, arădenii vor juca pe terenul celor de la FC Botoşani în etapa a doua din play-out.