Debut de an academic, deosebit, la UVVG Arad
30.09.2021

Deschidere de an universitar cu totul speciala astazi, pentru Universitatea de Vest Vasile Goldis, la Stadionul Francisc Von Neuman.

Pastrand traditia, manifestarile dedicate acestei zile, au debutat la statuia corifeului Vasile Goldis, patronul spiritual al universitatii dar si la bustul regretatului presedinte si rector fondator. prof.univ.dr. Aurel Ardelean, unde au avut loc slujbe, cuvantari si depuneri de flori.

Festivitatea s-a mutat mai apoi pe stadionul Francisc  Von Neuman, cei prezenti asistand mai mult decat la un eveniment academic de prestigiu, la un adevarat spectacol al elitelor, dublat desigur si de momente muzicale.
Au luat cuvantul oficialitatile locale, urand un parcurs usor, studentilor si profesorilor.

In timpul ceremoniei, profesorul doctor Gabriele Edoardo Pecora de la Universitatea Pennsylvania din SUA, a fost distins cu inaltul titlul de Doctor Honoris Causa.
A fost asadar o festivitate cu adevarat unica, de care s-au bucurat toti cei prezenti.

Desigur cei mai emotionati, au fost tinerii care intra in anul intai. Nici studentii din anii mai mari, nu au fost lipsiti de emotii, mai ales ca UVVG numara o comunitate mare de studenti straini care s-au reintors la Arad.

Un rol important in organizarea de exceptie l-a avut si Liga Studentilor din UVVG.