Debut cu stângul pentru Poenaru pe banca „roș-albilor”: FC Argeș - UTA 2-0
16.07.2022

UTA lui Ilie Poenaru nu a arătat deloc bine în prima partidă a sezonului. „Roș-albii” au cedat cu 0-2 la Pitești împotriva lui FC Argeș, după o „dublă” a lui Dorian Bertrand, fotbalist din Madagascar transferat în această vară de piteșteni. Arădenii au fost susținuți de aproximativ 70 de suporteri pe stadionul „Nicolae Dobrin”


Meciul a început cum nu se putea mai rău pentru arădeni: Bertrand a deschis scorul în minutul 2 cu un şut din 10 metri după o greşeală a lui Vukcevic, care a ratat complet balonul. Prima ocazie a UTA-ei i-a aparținut lui Miculescu, care a scăpat singur cu Greab în minutul 8, dar șutul său a fost respins cu piciorul de portarul Argeșului. Marcatorul golului, Bertrand, a fost cel mai bun om de pe teren în prima parte, și a mai ratat două șanse importante: în minutul 21 Iacob a reușit să respingă șutul său în cros, iar în minutul 40 execuția fotbalistului din Madagascar a trecut pe lângă poartă. Scorul pauzei a rămas 1-0, avantaj meritat pentru gazde, care puteau chiar să se desprindă în mai multe rânduri.


Argeșenii s-au desprins în minutul 54, prin același Bertrand, care a finalizat un contraatac de manual cu un șut pe jos din fața porții. Prima ocazie a utiștilor din partea secundă i-a aparținut căpitanului Keșeru, care a trimis o lovitură de cap pe poartă după un corner executat de Batha, însă Greab a reușit să respingă. Meza Colli putea să mărească avantajul gazdelor, dar șutul său de la distanță a fost respins excelent în bară de Iacob. În ultima jumătate de oră, argeșenii au cedat complet posesia, însă utiștii nu au reușit să creeze vreun pericol la poarta adversă și tabela a rămas neschimbată, scor final 2-0. În următoarea etapă, „roș-albii” vor juca pe teren propriu împotriva Petrolului, luni, 25 iulie, de la ora 21:30.


„Un meci slab de partea noastră, trebuie să felicităm FC Argeș. Scorul putea să fie mult mai mare, nu ne-am prezentat așa cum ne-am dorit, dacă suntem bărbați trebuie să acceptăm și să ne facem autocritica, să ne analizăm foarte bine. Săptămâna următoare trebuie să lucrăm mai mult, mai ales pe greșelile făcute, pentru că primim niște goluri cu o mare ușurință. Lipsă de sincronizare, de comunicare, de reacție, ceea ce sper să rezolvăm cât mai repede. Când începi meciul de la 0-1, nu este ușor, e clar că te afectează din punct de vedere mental, dar am primit gol pe o lipsă de reacție, de concentrare, asta e viața. Nu vreau să caut alibiuri, dar faptul că cu o zi înainte de meci ți se accidentează unul-doi jucători, Erico a stat pe bancă, până la urmă am riscat ca să pot să vin cu ceva, faptul că am făcut opt ore cu autocarul, pentru că asta e țara în care trăim, noi nu avem autostrăzi. Nu caut nicio scuză, dar s-a văzut că ei au avut un plus față de noi din punct de vedere fizic, au fost mai proaspeți și au meritat.” a declarat Ilie Poenaru la finalul întâlnirii.


Formații:


FC Argeș: Greab – Tofan, M. Constantin, Cestor, Latovlevici – Meza Colli, Njike – Jakolis (Donisa 72), Calcan (Raynov 72), Bertrand (Turda 72) – Ișfan. Rezerve neutilizate: Straton – Vianna, Alceus, Covaci, Celestine. Antrenor: Andrei Prepeliță

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic (Erico 60), Benga, Hoxallari, Dobrescu (Șteau 86) – Batha (Isac 86), Fl. Matei (Cascini 46) – Miculescu, Ubbink (Stahl 60), Otele – Keșeru. Rezerve neutilizate: Balauru – R. Pop, Negoescu, Maxim. Antrenor: Ilie Poenaru

Arbitri: Marcel Bîrsan (București) – Vasile Marinescu (București), Adrian Vornicu.(Iași)  Rezervă: Andrei Moroiță (Ploiești)

Arbitri VAR: Bogdan Dumitrache (București) și Sebastian Gheorghe (Suceava).