De la 30 la 50 de km/h
11.11.2019

„Deplasarea în oraş, indiferent de mijlocul de transport utilizat, trebuie să se realizeze eficient. De aceea, am propus ridicarea limitei de viteză pe tronsonul străzii Eugen Popa-Viaduct Micălaca de la 30 la 50 de km/h.

Strada Eugen Popa este o arteră importantă a orașului, care leagă cartierele Subcetate și Aradul Nou de cartierul Micălaca și pe care limita de viteză este în prezent de 30 de km/oră. Datorită faptului că circulația în această zonă se face într-un ritm susținut, anume pe patru benzi, câte două pe fiecare sens, în zonă neexistând treceri de pietoni sau alte intersecții care să obstrucționeze traficul, am considerat oportună ridicarea limitei de viteză.

Prin urmare, acum câteva săptămâni am organizat pe această temă un sondaj pe grupul de Facebook AradTraffic de unde s-au conturat două opțiuni. Varianta nr. 1 presupunea ridicare limitei de viteză la 50 de km/oră, iar varianta nr. 2 viza ridicarea vitezei la 70 de km/oră și montarea de separatoare de sens pe tronsonul străzii Eugen Popa-Podul Micălaca-Bulevardul Nicolae Titulescu până în dreptul Gemi Center.
Am înaintat cele două propuneri Comisiei de Sistematizare a Traficului din Municipiul Arad care în urma analizării zonei a considerat oportună, la recomandarea Poliției Rutiere, montarea de separatoare de sens și ridicarea limitei de viteză de la 30 de km/h la 50 de km/h.

Modificările privind limita de viteză vor intra în vigoare joi, 26 noiembrie 2019, iar separatoarele de sens se vor monta în viitorul apropiat.
Circulați cu atenție!” – a declarat Bogdan Boca, consilier local pe grupul unei pagini de socializare