De ce unii sunt asimptomatici iar alții se îmbolnăvesc grav? Iată explicația!
03.08.2020


De ce unii oameni sunt asimptomatici si nu isi dau seamna ca s-au infectat cu virusul SarsCov2, iar alti dezvolta forme grave sau pot chiar sa moara? Ce anume in organismul nostru ne individualizeaza in fata virusului? De ce reactionam diferit in fata bolii? Cum putem estima propria noastra reactie daca ar fi sa ne infectam?
Pentru a gasi raspunsuri, directorul DSP Horea Timis ne indeamna sa ne amintim de clasa a-11-a, cu prima sa lectie de Bologie, celula.

Are fiecare organism un cod al sau propriu care nu se regaseste la nimeni altcineva si asta asa fie explicatia? Horea Timis a dat raspunsul in emsiunea Ghilea Show. Fiecare organism are un numar de înmatriculare propriu ceea ce îi dă caracteristici individuale.

Horea Timis a explicat că primul pas il reprezinte receptivitatea noastra.

Al doilea pas este imunitatea proprie.

Oamenii sanatosi nu sunt atat de receptivi la virusi si au o imunitate buna, dar orice boala stiuta sau nestiuta din corpul lor poate fi parghia de care virusul se agata pentru a ataca organele.

Cei care se stiu sanatosi nu isi pun problema niciunei comorbiditati. Si atunci de ce sa le fie virusul in unele cazuri chiar fatal ? Problema o poate reprezenta stilul de viata. De aceea sunt cazuri de îmbolnavire gravă chiar în lipsa comorbidităților, a mai spus Horea Timiș în emisiunea Ghilea Show.