Curs despre trotinete
09.07.2021

Arădenii au avut posibilitatea de a participa, joi seara, la un curs pentru a afla cum să circule în siguranță cu trotinetele electrice care pot fi închiriate în oraș. Cursul a avut loc la cererea primăriei, dupăce în oraș au apărut servicii de închiriere a trotinetelor electrice, dar unii dintre cei care le folosesc nu respectă nici cele mai elementare reguli de circulație sau civice.

Cei mai atrași de noul mijloc de transport sunt tinerii. Unele dintre companii au inclus serivicii de asigurare în momentul închirierii unei trotinete electrice.

De altfel, la Arad autoritățile încurajează folosirea trotinetelor electrice, dar atrag atenția că utilizatoriii trebuie să respecte regulile din trafic.

Pentru început, Poliția Locală Arad desfășoară acțiunile în scop preventiv. Controlul unei trotinete electrice poate fi mai greu decât pare la prima vedere, o spune chiar Poliția Locală, care de câteva săptămâni folosește la patrulări inclusiv trotinete electrice.

După ce la Arad a apărut posibilitatea de a închiria constracost trotinete electrice au apărut imediat și situații care nemulțumesc localnicii și autoritățile. Unii circulă fără a respect nicio o regulă, punându-și în pericol viața lor sau a celor din jur.

La finalul cursei, mulți dintre cei care se plimbă cu aceste tronite le lasă în mijlocul trotuareleor, în stațiile mijloacelor de transport în comun sau în alte locuri care îi încurcă pe cei din jur. Pe lângă educația care se face în timp, autoritățile încercă să încurajeze folosirea trotintelor electrice, ca mijloace de transport mai puțin poluante, dar și să evite producerea unor incidente cu urmări grave.

Municipiul Arad este unul dintre orașele cu cea mai mare rețea de piste de bicilete din România. 2 companii  închiriază trotinete electrice în mai multe locuri din Arad.