Curățenia de primăvară a început!
18.02.2020

               S.C. GOSPODĂRIREA COMUNALĂ ARAD S.A. împreună cu Primăria municipiul Arad a demarat, începând de luni, 17 februarie, acţiunea de curaţenie de primăvară, operaţiunile urmând să se desfăşoare după cum vor permite condiţiile meteorologice. 

   Așadar curățenia de primăvară este în plină desfășurare,  în  Cimitirul Eternitatea,Cimitirul Pomenirea, Mureșel și Gai, la adăpostul de câini fără stăpân situat în Calea Bodrogului.

         Anul acesta “Curăţenia de primăvară” va începe din zona centrală municipiului, partea stângă și zona Gării CFR, unde în intervalul 17– 21 februarie sunt programate toaletări, recepări, tăieri de arbori și curățări ale zonelor verzi izolate, care nu aparțin blocurilor sau caselor. 

5 zile de “Curăţenie de primăvară” sunt programate în zona centru dreapta și zona Polivalentă. Concret vorbim despre intervalul 24-28.02.2020.

Conform calendarului acțiunii edilitare urmează cartierul Alfa, unde se va interveni în zilele de 2 și 3 martie 2020.

                           În următoarele 2 zile (4 și 5 martie 2020) se face curățenie în cartierele Confecții și Pârneava, apoi în cartierul Grădiște și pe Calea 6 Vânători (6 – 9 martie 2020), Calea Romanilor și Drăgășani (10 și 11 martie 2020) și cartierele Aradul Nou și Sânicolaul Mic (12 și 13 martie 2020).

                        Urmează zona Calea Aurel Vlaicu partea stângă, inclusiv Cartierul Bujac între 16 și 20 martie 2020, apoi alte 5 zile de “Curăţenie de primăvară”, tot pe Calea Aurel Vlaicu, dar de această dată pe partea dreaptă, inclusiv cartierul Gai, între 23 și 27 martie 2020.

Ultimele 5 zile ale tradiţionalei “Curăţenii de primăvară” au fost rezervate cartierului Micălaca. În Zona 100 – 200 – 500, echipele edilitare ar trebui să ajungă în 30 şi 31 martie, iar între 1 şi 3 aprilie se va interveni în Micălaca, Zona 300.

Apelul autorităților la ajutorul dat de locatarii din oraș vine din ideea de a nu mai aștepta să vină alții să le facă curat în fața casei, pentru că, până la urmă, fiecare o poate face. Dacă toate instituțiile, magazinele sau asociațiile și-ar face curățenie în jur, Aradul ar fi un oraș mult mai curat. Cu alte cuvinte, “puțină inițiativă civică nu strică”.

Tot acest demers se încadrează în planul nostru de a avea un oraș cât mai curat  și îngrijit, și ne dorim implicarea comunității locale în menținerea și păstrarea curățeniei.