Culmea tupeuluI! După ce au încălcat măsurile impuse de autorități, rapidiştii atacă UTA
26.05.2020

Rapid se află sub tirul reproșurilor echipelor din Liga 2 după ce a fost surprinsă încălcând condițiile de pregătire impuse prin „Protocolul medical pentru reluarea antrenamentelor”. Bucureştii au organizat antrenamente cu mai mulți jucători decât e permis în această perioadă de Starea de Alertă generată de pandemia de COVID-19, nu doar cu câte patru.

Bucureştii au ieșit la atac după acuzele venite de la viitoarele combatante din play-off-ul Ligii Secunde. Prin vocea lui Ovidiu Burcă, clubul vișiniu a oferit o replică dură.

„Și cei de la UTA s-au arătat nemulțumiți. Au spus că Rapid a fost favorizată sau că a fost la baza sistemului cu reducerea de puncte. Aș vrea să iasă public și să spună că Rapid a susținut un sistem fără reducere de puncte, chiar și în condițiile în care s-a propus acest play-off.

Noi ne-am susținut părerea până la capăt, de a juca fără înjumătățire de puncte dar cu un sistem tur-retur. Și atunci cred că noi am fost destul de fair-play. Ei ne acuză că suntem lipsiți de fair-play. Să iasă public și să spună că Rapidul a avut o atitudine corectă.

Deși am avut informații că UTA se antrenează în grupuri mari de jucători, n-am ieșit în presă să arăt cu degetul pentru că nu e treaba noastră asta. S-a alăturat și el corului de "lupi moraliști" pentru că așa dă bine. Să stea liniștit pentru ca UTA e ca și promovată, n-are nevoie să se mai lupte cu Rapid. Să se pregătească pentru Liga 1”, a declarat Burcă, director general la Rapid pentru Digi Sport.

În urmă cu câteva zile, Claudiu Drăgan a cerut penalizarea clubului giuleștean, pentru nerespectarea normelor impuse de autorități:

„Așa înțelege echipa Rapid să lupte cu șanse egale în play-off, sfidându-și toate contracanditatele? Adică cinci echipe pot și fac toate eforturile să respecte un protocol dur și costisitor, iar una face ceea ce vrea și încă este a doua oară? Acesta e cazul de forță majoră de care vorbea domnul Burcă și pentru care solicita condiții speciale? Să înțeleg că antrenorul Rapidului a cerut antrenamente comune și în caz de forță majoră le-a și făcut.

În condiții speciale, bineînțeles, cu tot lotul pe teren, pe când noi și celelalte cluburi și mai ales antrenorii noștri stau cu orele pe terenuri împărțite pentru a pregăti câte patru jucători odată. Unde e spiritul de fair-play, de colegialitate? Chiar nu mai există nici măcar valori morale, dacă despre respectarea regulilor, iată, nu poate fi vorba?”, au fost cuvintele lui  Claudiu Drăgan, directorul sportiv al UTA-ei, pentru sportarad.