Cu stâlpul pe casă
02.10.2020

De câteva zile bune, un stâlp de telecomunicaţii doborât de vânt, se sprijină de acoperişul unei case dintr-un sat arădean. Proprietara casei, o bătrână de 82 de ani, aşteaptă ca firma de telefonie, care este proprietara stâlpului, să vină să îl ridice. Numai că firma şi-a rezervat dreptul de a rezolva sesizarea, în termen de 30 de zile, aşa că bătrâna mai are de aşteptat până să poată pune liniştită capul pe pernă.

Un vânt puternic a doborât fără probleme stâlpul de lemn, înalt de câţiva metri. Stâlpul se sprijină acum de cetârna unei case din satul Măderat, iar bătrâna care locuieşte acolo se teme de stricăciunile pe care acoperişul le-ar putea suferi sub greutatea pilonului de lemn.
Localnicii aproape că s-au obişnuit cu stâlpul căzut pe casă. Bătrânele stau la taclale chiar pe banca aflată la câţiva metri de pilonul prăbuşit.
Mai multe sesizări au fost trimise către firma de telefonie, care are în gestiune stâlpul de telecomunicaţii.
Firma de telecomunicaţii a promis că va rezolva problema în termen de 30 de zile şi va trebui să ceară ajutorul unor specialişti pentru ridicarea stâlpului de pe casă.