Cu ce acte de identitate votăm?
22.05.2019

Mare atenţie la votul de duminică, verificaţi-vă actele de identitate, pentru a nu avea surprize! Aceasta pentru că de multe ori cetăţenii se trezesc în secţia de votare ca au actul de identitate expirat.

Dacă acest lucru vi se întâmpla, este indicat să apelaţi la un alt act valabil cum ar fi cartea de alegător sau paşaportul.


La alegerile europarlamentare se poate vota cu pașaportul diplomatic, cel diplomatic electronic, pașaportul de serviciu sau carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din școlile militare)


Atentie mare însă să nu vă păcăliţi.


Pașaportul simplu, cel electronic şi cel temporar pot fi folosite pentru vot numai de cetățenii români aflați în străinătate sau de cetățenii români domiciliați în străinătate. Aşadar verifică actul de identitate nu va bazaţi numai pe paşaport în cazul în care votaţi în ţară, pentru că unde e lege nu-i tocmeală.


De asemenea arădenii care se află în străinatate pot vota cu paşaportul dar şi cu buletinul de identitate, inclusiv cel provizoriu.


Desigur ca şi la celelalte alegeri nu se poate vota cu titlul de călătorie, aşadar mare atenţie dacă sunteţi plecaţi în străinatate.