Creșterea Semnificativă a Numărului de Autovehicule Furate Descoperite la Vamă
21.08.2024

În primele șapte luni ale acestui an, polițiștii de frontieră au identificat 188 de autovehicule care erau semnalate ca suspecte de a fi furate. Această cifră reprezintă o creștere de aproximativ 40% față de aceeași perioadă a anului anterior.


Tipurile de Autovehicule Descoperite

Autovehiculele găsite includ:

  • 149 autoturisme
  • 11 camioane
  • 20 microbuze
  • 5 remorci
  • 3 motociclete

Zonele de Identificare și Persoanele Implicate

Cele mai multe dintre aceste autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria. Persoanele implicate în cazurile de furt sunt cetățeni din diverse țări, inclusiv Bulgaria, Croația, Grecia, Moldova, Serbia, Polonia, România, Turcia, Ungaria și Ucraina.


Țările de Proveniență și Tipologia Vehiculelor

Autovehiculele suspecte au provenit din țări precum România, Germania, Marea Britanie, Italia, Franța, Belgia și Elveția. Majoritatea autovehiculelor depistate sunt din categoria autoturismelor de lux și din clasa de mijloc.


Declarațiile Șoferilor și Motivele Invocate

În timpul verificărilor, majoritatea persoanelor aflate la volanul acestor autovehicule au declarat că nu știau că mașinile sunt furate, considerându-se "cumpărători de bună credință". Unele dintre acestea au menționat că au fost plătiți pentru a transporta vehiculul în România și nu erau conștienți de statutul legal al autovehiculului.