CREȘTEM EROI CARE SALVEAZĂ VIEȚI
29.07.2019

Crucea Roșie Română filiala Arad, a finalizat proiectul “Creștem eroi care salvează vieți”, proiect finanțat prin TIMOTION Timișoara, proiect propus de dr. Dragoș Samuel voluntarul filialei Arad. Şi asta deoarece salvarea de vieți este vitală, cunoașterea manevrelor premedicale care se pot efectua pînă la sosirea cadrelor medicale.


Proiectul a atras un număr de 22 elevi de gimnaziu din Pecica și Timișoara care pe parcursul a 3 zile au participat în tabăra școlară din Moneasa la un program complex de demonstrații, aplicații și recreere. Finanțarea proiectului a fost în valoare de 6200 de lei, fonduri adunate prin participarea a 32 voluntari la un concurs de alergare, cu scop umanitar în Timișoara și a donațiilor făcute de voluntari și persoane fizice din Arad.


Elevii au fost instruiți de asistent medical Drăgan B, profesori de biologie, precum și voluntari, membrii echipajului Sanitarii pricepuți de la Colegiul Național Moise Nicoară Arad. Au fost explicate și demonstrate manevre, gen anunțare 112, resuscitare, hemoragii, manevra Heimlich, fracturi, arsuri, igienă dentară. S-a realizat și o simulare de accident cu 12 victime. Tinerii au avut parte de drumeții, foc de tabără, concursuri distractive, cazare bună, mâncare bună.