Cozi mari în vămile de la Nădlac. DSP nu mai face față
15.02.2021

Timpii de așteptare în vămile de la Nădlac sunt din ce în ce mai mari. Cauza? Angajații Direcției de Sănătate Publică, care efectuează triajul epidemiologic, nu mai fac față afluxului mare de cetățeni. Numărul angajaților DSP prezenți în vămile arădene a scăzut de la 80 la jumătate asta pentru că mulți dintre ei s-au întors în mediul școlar odată cu redeschiderea unităților de învățământ.

Direcția de Sănătate Publică încearcă să obțină undă verde de la Ministerul Sănătății pentru a face angajări în regim de urgență însă procedurile sunt greoaie iar până atunci Nădlacul e în stare de ”asediu”. Deputatul PNL Sergiu Bîlcea a încercat azi să susțină aceste demers printr-o interpelare adresată ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, în direcția urgentării procedurilor. „Așa cum bine se știe, Aradul este principala poartă occidentală de intrare în România, cu un trafic auto intens la vămile din Nădlac. În ultimul an, triajul epidemiologic dispus de autoritățile române a pus DSP Arad și angajații acestei instituții în fața unei provocări dificile. În acest moment, DSP Arad se confruntă cu un deficit de personal care îngreunează intrarea în țară la cele 5 puncte de frontieră și este de natură să afecteze atât timpii de așteptare în vămi cât și calitatea triajului realizat de cadrele medicale” se arată în textul interpelării.

Cel puțin 20 de cadre medicale dorește să angajeze DSP Arad pentru a face față provocărilor la care e supusă din punct de vedere al triajului la intrarea în țară.