Copaci Căzuți și Inundații în Arad După Furtuna de Astăzi
25.06.2024

Copaci Căzuți în Municipiul Arad

În urma fenomenelor hidro-meteo extreme, mai mulți copaci au fost doborâți de vânt pe străzile Păcii și Brândușei din Municipiul Arad. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Alte trei cazuri similare s-au raportat pe străzile Oituz, Orizontului și Corneliu Coposu. Intervențiile pentru înlăturarea copacilor căzuți sunt gestionate de Detașamentul de Pompieri Arad, sub coordonarea ISU Arad.


Inundații și Blocați în Tramvaie

O ploaie torențială care a durat câteva zeci de minute a provocat inundații pe câteva străzi din oraș. Cantitatea mare de apă a depășit capacitatea sistemului de canalizare, inundând carosabilul în zonele joase. Tramvaiele au fost blocate în mijlocul șuvoaielor, complicând și mai mult situația.


Grindină și Intervenții de Urgență

În mai multe zone din Arad a căzut grindină de dimensiunea unui bob de mazăre. Echipajele Companiei de Apă – Canal au intervenit rapid pentru a înlătura efectele ploii și a restabili normalitatea.


Cod Portocaliu și Precipitații Intense

16 localități din județ au fost sub cod portocaliu de vijelii, cu cantități de precipitații care au ajuns până la 40 l/mp. Autoritățile continuă să monitorizeze situația și să intervină acolo unde este necesar.