„Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”
07.04.2023

Comunicat de presă: Consiliul Județean Arad a fost, timp de două zile, gazda unei ședințe organizată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Întâlnirea a avut ca temă principală proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, prin care se urmărește sprijinirea și dezvoltarea agriculturii, dar și protecția apelor, atât cele subterane, cât și cele de suprafață.

Această întâlnire este un bun prilej de schimb de idei între producătorii agricoli, reprezentanții administrațiilor locale din zonele rurale și specialiștii în mediu ai ministerului de resort. Ne dorim cu toții o agricultură performantă, dar trebuie să avem în vedere și protejarea mediului, reducerea și prevenirea poluării apelor de suprafață și a pânzei freatice. Protejarea mediului se aseamănă cu sănătatea: prevenția este mult mai ușor de realizat, cu eforturi mai mici, decât un eventual tratament ulterior”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

În cadrul Reuniunii zonale, au fost prezentate participanților – reprezentanții administrațiilor locale din județ, cât și cei ai instituțiilor județene implicate în proiect – aspecte legate de accelerarea implementării, monitorizării și controlului Directivei Nitrați. Această directivă europeană vizează reducerea poluării apei cu nitrați utilizați în scopuri agricole și prevenirea oricărei poluări în viitor.