Controale la piscine
14.07.2021

Mai mult clor nu înseamnă neapărat și o piscină curată cu apă. Este foarte important să ții mereu sub control nivelul pH-ului.
Cei care deţin bazine de înot şi piscine trebuie să ţină cont de mai multe lucruri importante. Asta pentru că majoritatea bolilor pe care le putem contracta prin apă din piscină sunt cele dermatologice sau cele gastrointestinale.
Reglementările legale pentru piscinele publice sunt mai stricte, astfel că ne-am deplasat la laboratorul de diagnostic şi investigare în sănătate publică din cadrul DSP Arad, pentru a afla exact care sunt acestea.
Întreținerea unei piscinei nu ține doar de aspectul estetic al acesteia, ci este o operațiune esențială pentru a ne menține sănătatea.
Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au început, încă de la debutul sezonului estival, să monitorizeze calitatea apei din bazinele de înot. În ultima lună, au fost aplicate amenzi de 18.000 de lei şi s-au emis 11 avertismente.
Apa trebuie să fie menținută în parametri recomandăți, astfel încât să nu cauzeze probleme de sănătate.
Mai mult, o pisicina întreținută în mod regulat va avea o apă curată şi limpede, fără depuneri de sedimente, alge sau resturi aflate pe suprafață apei.
Tocmai de aceea, DSP Arad anunţă că, pe toată durata verii, vor fi verificate normele de igienă a acestor unități prin recoltarea probelor de apă.