Continuă investițiile în fostul Spital Municipal: peste 2,7 milioane de lei pentru secția ORL
26.01.2022

Consilierul municipal PNL Andrei Korodi, medic chirurg, a vorbit în conferința de presă susținută la sediul partidului despre investițiile din sănătate susținute de Primăria Arad. În condițiile pandemiei, s-a lucrat la modernizarea fostului Spital Municipal, acum secție a Spitalului Județean. 

„Este un spital vechi, dar cu valoare istorică și simbolică mare”, apreciază Korodi. 

Acesta a vorbit despre investițiile realizate în anul 2021, care vor continua în 2022. 

„A fost realizată recompartimentarea unor secții pentru refacerea circuitelor medicale, pentru siguranța pacienților și a cadrelor medicale, lucrări în valoare de 1,2 milioane de lei. În scurt timp, s-a realizat reabilitarea instalației de aer comprimat și oxigen, atât de importantă în pandemie. Este finalizat blocul operator de la urologie, în care se vor putea efectua intervenții chirurgicale complexe. Este o investiție de 2,1 milioane de lei, care cuprinde 3 săli de operație, instalații de filtrare și control al aerului, sisteme de protecție și sterilizare a încăperilor moderne, dotări la zi pentru prevenirea și stingerea incendiilor, aparatură medicală. Pentru achiziția de echipamente s-au folosit 13,7 milioane de lei, din fonduri europene, 381 de echipamente medicale, 20 de paturi pentru terapie intensivă de înaltă performanță, 4 ventilatoare mecanice, 30 concentratoare de oxigen, 3 sisteme de resuscitare, 8 ecografe multidisciplinare cu 3 sonde, 1 sistem endoscopic pentru chirurgie laparoscopică complex cu sistem de imagine 3D. De asemenea, s-a investit pentru reparații la conducta magistrală de încălzire, 80.000 lei”, a spus Andrei Korodi. 

Lucrările, susține acesta, vor continua în acest an. Lucrările la fațada spitalului ORL, Oftalmologie sunt în desfășurare, sunt alocați 900.000 de lei pentru a fi finalizate. Alți peste 1,8 milioane de lei vor fi alocați pentru cele două lifturi necesare pentru clădirea ORL.