Consilier Județean Strivit de un Bolovan, în Stare Stabilă
28.05.2024

Consilierul județean George Botizan, membru PNL din 2023, a fost strivit de un bolovan în timp ce circula pe un drum național din județ. Incidentul a avut loc pe traseul dintre Gurahonț și Buteni, când un bolovan imens s-a desprins de pe un versant și a căzut direct pe mașina sa. În prezent, Botizan este internat la secția ATI a Spitalului Județean din Arad, în stare stabilă, dar cu multiple leziuni interne și fracturi.


Incidentul și Locul Accidentului

Bolovanul s-a desprins într-o zonă împădurită și a căzut cu zeci de metri înainte de indicatorul care avertiza șoferii despre posibile căderi de pietre. Botizan, în vârstă de 34 de ani, și-a pierdut cunoștința în urma impactului, iar mașina sa a derapat pe șosea.


Intervenția de Urgență

Un elicopter SMURD a fost trimis de urgență la fața locului pentru a-l prelua pe consilierul rănit. Echipa medicală a reușit să-l stabilizeze pe Botizan și l-a transportat la spital pentru îngrijiri suplimentare.


Versantul Nesecurizat

Versantul de pe care s-a desprins bolovanul nu era prevăzut cu plasă de protecție, deși indicatorul de avertizare era amplasat la câțiva metri distanță de locul incidentului.


Reacții și Ancheta Poliției

Mădălin Herbei, purtător de cuvânt IPJ Arad:

"Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală."

Andrei Ando, director executiv CJ Arad:

"Este o zonă cu zeci de metri înainte de indicatorul de avertizare, iar bolovanul a căzut direct în zona volanului."

Alina Sabou, purtător de cuvânt DRDP Timișoara:

"Versantul nu era prevăzut cu plasă de protecție."

Cătălin Hreniuc, director medical Spitalul Județean Arad:

"Victima este stabilă, dar cu multiple leziuni interne și fracturi."

Polițiștii continuă investigațiile pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului și pentru a determina eventualele responsabilități în legătură cu lipsa măsurilor de securitate.