Consecinţe pentru protestatari
15.06.2021

Consecinţe pentru protestatarii din cadrul fabricii de vagoane marfă din Arad!


Muncitorii au fost trimişi în judecată, la solicitarea patronatului firmei, din cauza organizării unei greve ilegale. În urmă cu două săptămâni, peste 100 de munictori ai fabricii au organizat un protest, simţindu-se nedreptăţiţi de banii pe care îi primesc lunar şi de condiţiile de muncă. În urma protestelor de la Arad, muncitorii aceleiaşi fabrici din Caracal şi Drobeta Turnu Severin au intrat în grevă, refuzând să intre la lucru.

„Compania își manifestă îngrijorarea cu privire la greva ilegală organizată începând de săptămâna trecută, care periclitează operațiunile companiei în România și, mai ales, are un impact negativ asupra angajaților noștri. Înțelegem faptul că angajații sunt nemulțumiți de lipsa creșterilor salariale și ne manifestăm sprijinul în raport cu această nevoie a lor. Menționăm că ne-am dorit ca salariile să crească încă de anul trecut, dar acest lucru a fost împiedicat de disputele existente între sindicatele rivale.", susţine un comunicat din partea firmei.

Fabrica de vagoane marfă este una dintre cele mai vechi fabrici din Arad, fiind înfinţată în anul 1981. Aceasta a fost naţionalizată pe vremea comuniştilor. Ulterior, la zece ani după revoluţie, fabrica a fost cumpărată de o firmă americană. În prezent, fabrica este deţinută tot de un grup american.