Condiţiile de carantină, modificate!
12.02.2021

Aseara a fost din nou modificata legea cu privire la carantina si testare, pentru cei care calatoresc din Zona Galbena.
Astfel, testul negativ facut cu 72 de ore inainte de intrarea in Romania se verifica la granita si la imbarcarea in avion, de fapt nici nu te imbarca fara acesta.
Exceptii: cine a avut virusul in ultimele 90 de zile si poate dovedi cu orice fel de documente, inclusiv test de anticorpi (masura noua si utila!), dar si cine s-a vaccinat cu a doua doza si au trecut 10 zile de la aceasta.
Cine totusi nu vine cu test, dar se intoarce cu masina personala, va di lasat sa intre in tara, insa va sta 14 zile in izolare la domiciliu. Daca vrea sa stea doar 10 zile,trebuie sa isi faca un test in ziua 8.
Cine vine in tara cu autocarul sau trenul nu poate urca in in aceste mijloace de transport daca nu are test negativ.
Cine are test negativ(la avion sau terestru) sta doar 10 zile in izolare daca vine dintr+o tara aflata pe lista galbene si NU mai exista obligativitatea de a face al doilea test in ziua 8 de izolare.
Copiii sub 3 ani care vin din Zona Galbena nu trebuie sa prezinte test PCR.
Toti elevii si studentii sau cei care au de dat examene (inclusiv insotitorii lor minori) sunt exceptati de la carantina, chiar daca se intorc din Zona Galbena.
Sunt exceptati de la carantina si toti cei care se afla in TRANZIT in Romania pentru 24 de ore. ‼ De asemena, daca demonstrezi ca ai fost plecat in interes de serviciu (de exemplu semnare sau negociere ‼ contract) si ai un test negativ la retur, nu mai stai in carantina.
Se excepteaza de la carantina si cei care isi iau o vacanta dupa vacanta. Adica daca te intorci din vacanta din Zona Galbena, ai un test negativ la sosire si arati la sosire ca pleci oriunde altundeva in maxim 3 zile.
De asemenea chiar daca ai intrat in carantina masura poate fi anulata de Directiile Judetene DSP pentru evenimente personale, chestiuni medicale, vaccinare, schimbare documente identitate, parasirea tarii.
O alta modificare importanta : Lista Galbena nu mai intra in vigoare de in aceasi zi, ci peste 3 zile, pentru tarile nou introduse; pentru ca cele iesite de pe lista, se aplica in 24 de ore.